Besplatna joga za Novosađane – rasterećenje od svakodnevnog pritiska

Izvor: Luftika.rs, 16.Avg.2020, 02:07

Besplatna joga za Novosađane – rasterećenje od svakodnevnog pritiska

Kada je u martu počelo ograničavanje kretanja zbog širenja korona virusa, oni malo svesniji su se zabrinuli kako će se to odraziti na psihu ljudi. Uz to, sve je istog trenutka isključilo godišnje odmore na do sada poznat način.
Znači, ostale su naše destinacije ili ostanak u gradu. U “naše destinacije”, opet oni osvešćeniji, ubrojali bi bilo koje mesto koje odaberu za odmor i relaksaciju bilo da su to mora, banje, jezera…
Ipak, nekako “najnaša” destinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je grad u kojem živimo. Sreća u toj priči još je i to što je nailazilo godišnje doba koje dozvoljava aktivnosti na otvorenom.
Novi Sad, neki su to tek tad otkrili, i pored toga što ne rade kafići i ostala kupališta na do sada uobičajen način, pruža niz mogućnosti za odmor i relaksaciju, samo ako je nekome istinski stalo do toga.
U Futoškom parku naša sugrađanska, istovremeno instruktorka joge Vesna Keković odlučila je da Novosađanima i svim gostima Novog Sada, a koji žele neku vrstu “izduvnog ventila” od svakodnevnog pritiska i obaveza da potpuno besplatno ponudi časove joge, odnosno zajedničkih vežbi za telo i duh, vodeći, naravno računa o svim merama preventive protiv širenja virusa korona.
– Šta god ko mislio o vežbama joge, ovo može biti odličan vid druženja i socijalizacije među sugrađanima koji žele da proluftiraju svoju psihu i telo od tehnoloških dostignuća koja prave dodatnu tenziju u našim životima, posebno ako se uzme u obzir da su ona transmiteri pozitivnih ali i negativnih informcija. Zbog toga sam i sama jedva dočekala da mogu da izađem iz svog stana, oslobodim se svega toga, ali i sretnem s ljudima na takav način koji će nam doneti reklasaciju, a ne dodtanu tenziju. Joga je i za mene lično uvek bila odličan izbor, što će potvrditi i svi oni koji su pokušali da je upražnjavaju makar na početnom nivou – kaže Vesna Keković.

Ona kaže da svakog ponedeljka u 8.30 časova u Futoškom parku vežbama joge, kada se u telu sinhronizuju sve funkcije nakon sna, želi da počne dan zajedno sa svima koji su raspoloženi da joj se pridruže u vežbama joge u nastojanju da taj dan do svog isteka ostane relaksiran koliko god je to moguće.
– Ništa prezahtevno i ništa agresivno. Pripremljene su vežbe koje može da uradi svako i da ih posle i samostalno ponovi koliko god to puta želi u toku dana. Jedini uslov je da se poštuju sve mere koje su na snazi, kao što je grupa manja od 10 ljudi, propisana distanca… Zbog toga bi bilo jako bitno najaviti se (Fejsbuk: Yoga Samospoznaje) dan ranije i sa sobom, na otvoreno, u Futoški park poneti prostirku i pozitivno raspoloženje – kaže ova Novosađanska.
Vesna Keković je svoje znanje joga instruktora odlučila da stavi u funkciju svojih sugrađana na opšte zadovoljstvo. Kaže da bi u ovom izazovnom vremenu svako trebalo da posveti bar malo vremena sebi i svojem zdravlju, koje bi trebalo svakome da je u vrhu liste prioriteta.
–Vežbajući jogu utičemo na svoje mišiće, zglobove, krvotok, disanje, na sve organe i žlezde. Utičemo na kompletno fizičko i mentalno zdravlje koje nam je u ovom izazovnom vremenu jako potrebno, – kaže Vesna koja poznaje jogu i želi da je podeli sa svima koji su raspoloženi za takav vid druženja, socijalizacije, a zašto ne i novog stila funkcionisanja tokom dana.
Joga sve popularnija u Novom Sadu

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.