Belorusko udruženje traži hitno prebacivanje u bolnicu uhapšenog novinara sa upalom pluća

Izvor: Beta, 30.Jul.2021, 00:06

Belorusko udruženje traži hitno prebacivanje u bolnicu uhapšenog novinara sa upalom pluća

Belorusko udruženje novinara pozvalo je danas vlasti te zemlje da prebace uhapšenog novinara u civilnu bolnicu kako bi bio lečen od upale pluća izazvane korona virusom, koju je dobio u pritvoru.Udruženje je saopštilo da je podnelo zahtev ministarstvima unutrašnjih poslova i zdravlja za hitan smeštaj u bolnicu Andreja Skurka, direktora marketinga poznatog lista Naša niva.Skurko, glavni urednik tog lista od 2006. do 2017. godine, uhapšen je pre tri nedelje, od kada je u pritvoru u Minsku.Naša niva je ove nedelje javila da je Skurko prebačen na zdravstveno odeljenje pritvorske jedinice sa "strukturnim promenama na plućima" i da su njegovi cimeri iz ćelije stavljeni u karantin jer se sumnja da je on zaražen korona virusom.Pre nego što je 43-godišnji Skurko prebačen u tu pritvorsku jedinicu, on je 13 dana proveo u drugom takvom objektu, u kojem su veoma loši uslovi za pritvorenike, i gde nije imao pristup lekovima za dijabetes."Andrej Skurko je dijabetičar zavisan od insulina. Za ljude poput njega, korona virus može da bude smrtonosan", navelo je Belorusko udruženje novinara.Beloruske Vlasti su 8. jula pretresle kancelariju lista Naša niva, najstarijeg i najuglednijeg nezavisnog lista u zemlji, kao i stanove nekih zaposlenih. Skurko je tog dana uhapšen sa još nekoliko novinara ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Belorusko udruženje traži hitno prebacivanje u bolnicu uhapšenog novinara sa upalom pluća

Izvor: Danas, 30.Jul.2021

Belorusko udruženje novinara pozvalo je danas vlasti te zemlje da prebace uhapšenog novinara u civilnu bolnicu kako bi bio lečen od upale pluća izazvane korona virusom, koju je dobio u pritvoru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.