Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 23:08

Bali planira da se od septembra otvori za turiste

Ostrvo Bali, koje je teško pogođeno krizom izazvanom pandemijom korona virusa, trebalo bi da se od septembra ponovo otvori za strane turiste, najavile su lokalne vlasti, dok epidemija nastavlja da se širi po indonežanskom arhipelagu.

Plaže, hramovi i ostale turističke atrakcije na ovom pretežno hinduističkom ostrvu krajem jula bi trebalo da ponovo budu dostupne indonežanskim turistima, a od 11. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i inostranim gostima.

"Moramo da nastavimo da ulažemo napore kako bismo upravljali krizom sa koronavirusom i da istovremeno nastavimo aktivnosti za dobrobit zajednice", rekao je guverner Balija Vajan Koster na nedeljnoj verskoj ceremoniji.

On je takođe ocenio da je pandemija rezultat opasne neravnoteže između prirode i ljudi.

Turizam na Baliju, koje je omiljena destinacija Australijanaca i Kineza, obustavljen je početkom godine zbog širenja pandemije, pa su se brojni hoteli, restorani i turoperateri našli na ivici bankrota.

Indonezija je u martu zatvorila granice za strance kako bi zaustavila širenje virusa.

Lokalne vlasti nisu precizirale da li će od septembra biti omogućen dolazak svih turista ili samo iz nekih zemalja.

Bali ima oko 1.900 zaraženih koronavirusom i 23 žrtve, dok Indonezija ima 3.241 žrtvu i više od 65.000 zaraženih.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.