Izvor: Radio 021, 24.Maj.2020, 13:01

Bajram i korona virus: Jutarnja molitva i obeležavanje Ramazanskog bajrama u Nišu

Muslimanski vernici u džamiji u Nišu klanjali su Bajram-namaz sa maskama i rukavicama.

Vladimir Zivojinovic

Proslava Ramazanskog bajrama, jednog od dva najveća muslimanska praznika, u Srbiji i drugim zemljama u svetu ove godine se prolazi uz mere za sprečavanje širenja korona virusa.

Crkva u Berlinu otvara vrata muslimanskim vernicima Muslimani širom sveta slave Ramazanski bajram Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zivojinovic

Jutarnja molitva, Bajram-namaz, u džamiji Islam Age Hadrovića u Nišu počela je u 5:40, posle izlaska sunca.

Ramazanski bajram je praznik koji obeležava kraj meseca Ramazana i traje tri dana. Njime se označava kraj ramazanskog posta, koji traje mesec dana.

Vladimir Zivojinovic

Vernici su nosili maske i rukavice, a na ulasku u džamiju su i dezinfikovani.

Vladimir Zivojinovic

Vernicima u mnogim zemljama je preporučeno da ove godine obeležavanje praznika prilagode okolnostima pandemije - u užem krugu porodice i rodbine i da izbegnu međusobna posećivanja.

Vladimir ZivojinovicVladimir ZivojinovicVladimir ZivojinovicVladimir ZivojinovicVladimir Zivojinovic

Sve fotografije su zaštićene autorskim pravima. Fotograf: Vladimir Živojinović.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.