Bajdenov novi cilj: Vakcinisati 70 odsto odraslih do 4. jula

Izvor: OkRadio.rs, 05.Maj.2021, 11:53

Bajdenov novi cilj: Vakcinisati 70 odsto odraslih do 4. jula

Američki predsednik DŽozef Bajden objavio je danas da je njegov novi cilj da 70 odsto odraslih u SAD primi bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa do 4. jula, kada se u SAD obeležava Dan nezavisnosti. Bajden je istovremeno pozvao mlade u 20-im i 30-im godinama da se vakcinišu, prenosi Rojters.   - Osiguraćemo da vakcinacija bude lakša nego ikada. Za dva meseca, od danas, porodice širom zemlje slaviće 4. jul. Naš cilj je da to tog datuma, 70 odsto odraslih Amerikanaca primi najmanje jednu dozu vakcine i da najmanje 160 miliona bude u potpunosti vakcinisano -  rekao je Bajden obraćajući se javnosti...
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vakcinacija

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Vakcinisano više od 90.000 Nišlija, vakcinacija uskoro i u nekom od tržnih centara

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2021, 11:35

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa do sada je primilo preko 90.800 ljudi sa područja grada Niša, što je oko 45 odsto ukupnog broja punoletnih stanovnika, a obe doze primilo je oko 70.700, odnosno oko 35 odsto ukupnog broja stanovnika, rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.