BRITANSKI EKSPERTI: Srbija da što pre digitalizuje podatke iz zdravstva

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Apr.2023, 17:02

BRITANSKI EKSPERTI: Srbija da što pre digitalizuje podatke iz zdravstva

Digitalizovani zdravstveni podaci su nam neophodni za klinička istraživanja, otkrivanje novih lekova i lečenje retkih i teških bolesti. Pandemija korona virusa je bila poziv za buđenje celom svetu da sarađuje i razmenjuje informacije i ako Srbija u tome ne bude učestvovala, pacijenti u Srbiji neće imati puno koristi.

 
To je preporuka britanskih eksperata, koji su u poseti našoj zemlji u okviru projekta „UK Excellence Biotech Hub", koji sprovodi NALED uz podršku Britanske ambasade u Beogradu i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Tim eksperata juče se sastao s ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović, stručnjacima Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, posetio Institut za...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.