BORIS DŽONSON BIO U KONTAKTU SA ZARAŽENIM: Moraće da se testira svakodnevno iako je imao koronu i vakcinisao se

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2021, 15:01

BORIS DŽONSON BIO U KONTAKTU SA ZARAŽENIM: Moraće da se testira svakodnevno iako je imao koronu i vakcinisao se

Džonson že raditi iz svojih kancelarija

Britanski premijer Boris Džonson i ministar finansija Riši Sunak bili su u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom pa će raditi isključivo iz svojih kancelarija, a preostalo vreme biće u izolaciji i svakodnevno će se testirati.

Britanski ministar zdravlja Sadžid DŽavid rekao je u subotu da se testirao i da je pozitivan na korona virus.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />- Britanski Nacionalni zdravstveni servis (NHS) je kontaktirao premijera i ministra i oni se vode kao kontakti zaražene osobe - saopštila je Džonsonova kancelarija.

Opšte pravilo je da svaka osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim mora biti u samoizolaciji 10 dana.

Džonson i Sunak će, međutim, učestvovati u pilot-programu koji im omogućava da nastave sa radom iz kancelarije i da se izoluju samo kada nisu na poslu.

- Da bi mogli da rade iz Dauning strita, svakodnevno će se testirati - objavljeno je. - Tokom tog razdoblja, vodiće samo ključne poslove vlade.

Velika Britanija poslednjih nedelja suočava se sa porastom broja zaraženih korona virusom, a u subotu je imala 54.000 novozaraženih.

U toj je zemlji do sada umrlo 128.600 ljudi koji su bili pozitivni.

Uprkos tim brojevima, Boris DŽonson najavio je za ponedeljak ukidanje gotovo svih mera, uključujući i nošenje maski i fizičku distancu, stavljajući naglasak na "individualnu odgovornost" pojedinaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Džonson ipak deset dana u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2021

Britanski premijer Boris Džonson je promenio odluku i ipak će provesti deset dana u izolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.