BIL GEJTS BEZ DLAKE NA JEZIKU: Pričao o korona virusu i VAKCINI, svi detalji bez cenzure!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 21:32

BIL GEJTS BEZ DLAKE NA JEZIKU: Pričao o korona virusu i VAKCINI, svi detalji bez cenzure!

Jedan od osnivača Majkrosofta veruje da će do kraja 2021. godine svet da izađe iz pandemije

Po nekima filantrop, po nekima tihi ubica, ali po svima - milijarder Bil Gejts, postao je i pozitivna i negativna figura kada se raspravlja o temi broj 1 u čitavom svetu ove godine, o korona virusu.

Dobra vest (kako za koga) je da Fondacija Bila i Melinde Gejts obećala više od 350 miliona dolara za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kovida-19, uključujući i novac za proizvodnju vakcine određenim kompanijama.

Loša vest (ali, da li i neistinita) je da Gejtsa članovi antivakcinaškog pokreta i drugi teoretičari zavera optužuju da je podmetnuo virus iz svojih opakih razloga. Gejts kaže da optimistično misli da će svet da shvati da su teorije samo teorije i pobediti virus, piše Blumberg (Bloomberg) u svom intervjuu s milijarderom.

- Inicijalna vakcina neće biti idealna u smislu efikasnosti protiv bolesti i prenosa virusa. Možda neće ni da potraje dugo i biće uglavnom korišćena u bogatim zemljama, kao mera za zaustavljanje zaraze. Bili bismo srećni kada bismo imali vakcinu puno pre kraja godine. Ali, tokom 2021. godine verovatno će brojne vakcine da budu odobrene. Najsnažniji odgovor verovatno će da dođe od proteinske komponente. S obzirom na to koliko mnogo kompanija radi na vakcini, možemo sebi da priuštimo prilične greške i još uvek da dobijemo nešto sa niskim troškovima i dugim trajanjem.

- Od 2016. godine dva puta sam bio u Beloj kući i rečeno mi je da bi trebalo da poslušam antivakcinaše poput Roberta Kenedija Juniora. Da, ironično je da ljudi preispituju vakcine, a mi moramo da ih pitamo kako drugačije možemo da izađemo iz ove tragične pandemije.

- Kad nešto postane obavezno, onda se često događa povratna reakcija. Ali, možda bismo mogli da kažemo da će da bude obavezna za osobe koje rade u domovima za stare ili su u kontaktu sa starijim ljudima.

- Čudno je to. Oni uzmu činjenicu da sam uključen u razvoj vakcine i onda to izvrnu, pa umesto da dajem novac kako bi bili spaseni životi, ispada da ja zarađujem na oduzimanju života. Ako to ljude odvrati od vakinisanja ili informisanja o poslednjim podacima o nošenju maske, onda je to veliki problem.

- Ovo je doba nauke, ali ponekad se to ne čini tako. U testovima je hidroksihlorohin izgledao dobro. S druge strane, dolazi sve više dobrih terapijskih lekova koji dokazano dobro rade i nemaju teških nuspojava.

- Potrebna nam je saradnja unutar zemalja i između zemalja. SAD još nisu pomogle novcem nabavku za siromašne zemlje. Finansirali smo više istraživanja i razvojnih projekata nego bilo koja druga zemlja, ali u fabrikama i nabavkama vodili smo računa samo o sebi. Svaki moj razgovor s farmaceutskim i političkim liderima ima za cilj da proširi spoznaju da svi moraju biti zaštićeni.

- Inovacije u terapiji počeće da smanjuju stopu smrtnosti, ali pravi kraj doći će širenjem prirodnih infekcija i vakcina koje će nam dati imunitet krda. U bogatim zemljama to će se dogoditi tokom sledeće godine, u idealnom slučaju u prvoj polovini. Do kraja 2021. godine izvući ćemo se iz ovoga.

- Sigurno. Imali smo sreće da ovo nije smrtonosnija bolest.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.