BIĆE ZARAŽENO VIŠE OD MILION LJUDI: Stručnjaci očekuju VRHUNAC ZARAZE u Nemačkoj tek u junu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIĆE ZARAŽENO VIŠE OD MILION LJUDI: Stručnjaci očekuju VRHUNAC ZARAZE u Nemačkoj tek u junu

Apelovao na građane da se pridržavaju mera

U Nemačkoj bi vrhunac epidemije korona virusa mogao biti dostignut tek u junu.

To su izračunali naučnici Johanes Gutenberg univerziteta u Majncu i Univerziteta Hamburg. Na vrhuncu krize moglo bi u isto vreme da oboli oko 1,3 miliona ljudi, tvrde naučnici. Na kraj epidemije u Nemačkoj računaju tek u avgustu.

Ministri unutrašnjih poslova savezne države i pokrajina, na telefonskoj konferenciji, usaglasili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se da ograničenja slobode kretanja i kontakata treba da ostanu na snazi. Oni su, kako je saopštila vlada pokrajine Tiringije, istakli da se te mere moraju dosledno primenjivati.

Predsedavajući konferencije ministara unutrašnjih poslova, ministar unutrašnjih poslova Tiringije, Georg Majer, ukazao je da preduzete mere tek treba da počnu da deluju.

- Još nema pouzdanih brojku da li i kako deluju i zbog toga ukidanje u ovom trenutku ne dolazi u obzir - poručio je Majer.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer apelovao je na građane da se pridržavaju tih mera jer spašavaju živote.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.