B92.net ANKETA: Da li biste instalirali aplikaciju za praćenje koronavirusa?

Izvor: B92, 23.Jun.2020, 16:04

B92.net ANKETA: Da li biste instalirali aplikaciju za praćenje koronavirusa?

Nemačka aplikacija za praćenje širenja koronavirusa puštena je u rad pre nedelju dana, a već ima više od 12 miliona preuzimanja.

"Nemačka Vlada srećna je zbog toga što se građani u velikoj meri zanimaju za ovaj mehanizam borbe protiv širenja koronavirusa", rekla je Ulrike Demer, portparolka Vlade.

Ovu aplikaciju, inače, korisnici dobrovoljno instaliraju. Radi tako što prati kretanje korisnika i šalje obaveštenje ukoliko se desi da je u blizini zaražena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osoba.

Pre nego što je puštena u rad, aplikacija pod nazivom Corona-Warn bila je predmet rasprave u nemačkoj javnosti zbog toga što su postojale dilema oko zaštite podataka. Međutim, na kraju je odlučeno da će se podaci čuvti lokalno, na samom telefonu, i da će preuzimanje biti dobrovoljno.

Zanima nas i vaše mišljenje. Da li biste instalirali aplikaciju za praćenje širenja koronavirusa? U anketi ispod glasajte, a u komentarima nam napišite zbog čega ste baš tako glasali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.