Aviosaobraćaj u martu zabeležio istorijski pad od 52,9 odsto

Izvor: Beta, 29.Apr.2020, 17:04

Aviosaobraćaj u martu zabeležio istorijski pad od 52,9 odsto

Svetski aviosaobraćaj zabeležio je u martu najveći pad u svojoj skorijoj istoriji, pad od 52,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime se spustio na nivo od 2006, saopštilo je danas Medjunarodno udruženje za avio saobraćaj (Iata). Tražnja merena u kilometrima i putnicima pala je 52,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, što je najgori pad u novijoj istoriji aviokompanija, navela je Iata, čijih 290 aviokompanija-članica su teško pogodjene zatvaranjem granica širom sveta da bi se zaustavilo širenje korona virusa. "Mart je bio katastrofalan mesec za aviosaobraćaj. Kompanije su postepeno osetile rastući uticaj zatvaranja granica i restrikcija kretanja, na medjunarodnim ali i na unutrašnjim tržištima vezano za korona virus", rekao je generalni direktor Iate, Aleksander de Žuniak.Po njegovim rečima, tražnja je bila na nivou 2006. godine, a kompanije imaju dvostruko više aviona i zaposlenih nego tada. On je dodao da je još gore što se situacija dalje pogoršala u aprilu i što većina signala ukazuje na spor oporavak.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Aviosaobraćaj u martu zabeležio istorijski pad od 52,9 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2020

Svetski aviosaobraćaj zabeležio je u martu najveći pad u svojoj skorijoj istoriji, pad od 52,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime se spustio na nivo od 2006, saopštilo je danas Međunarodno udruženje za avio saobraćaj (Iata)...Tražnja merena u kilometrima i putnicima pala je 52,9...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.