Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2020, 14:50

Austrijski kancelar: Od petka nova ograničenja, a "umorni smo od korone"

Austrija će od petka ograničiti privatne skupove na šestoro unutra i 12 napolju jer se infekcije korona virusom širi, rekao je danas kancelar Sebastian Kurc.

Prisustvo na organizovanim skupovima - fudbalskim utakmicama i operskim predstavama, biće moguće samo do 1.000 ljudi unutra, a 1.500 napolju, i to uz prethodnu raspodelu sedišta po propisu, uz obavezno korišćenje maski sve vreme i bez hrane i pića.

Kurc je priznao da su nova ograničenja nepopularna, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali su neophodna i ukazao da će naredni meseci biti izazovni "već samo zato što smo svi u Austriji i Evropi umorni od korone, a vakcine neće biti još nekoliko meseci".

Austrija, sa 8,9 miliona stanovnika, beležila je poslednjih dana čak po 1.750 novih infekcija dnevno (105,6 na 100.000 stanovnika) što je, kao i u mnogim drugim zemljama Evrope, najveći broj od početka pandemije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Austrijski kancelar: Od petka nova ograničenja, a ‘umorni smo od korone’

Izvor: Danas, 19.Okt.2020

Austrija će od petka ograničiti privatne skupove na šestoro unutra i 12 napolju jer se infekcije korona virusom širi, rekao je danas kancelar Sebastian Kurc.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.