Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 16:42

Austrija pooštrava mere zbog širenja novih sojeva korone

Austrija uvodi strože mere u nastojanju da spreči širenje zaraznijih sojeva korona virusa, objavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Pošto su u ski-centrima koji su otvoreni za meštane, a hoteli su zatvoreni, gosti nađeni u "nelegalno rezervisanom smeštaju", ministar je najavio pojačan nadzor policije i zdravstvenih vlasti.

Policija je u Sent Antonu u petak proverila 44 objekta za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smeštaj i podnela prijave protiv 96 lica, među kojima su bili Britanci, Danci, Šveđani, Rumuni, Nemci, Australijanci, Poljaci i Irci.

Ministar rekao je da će putnici u malograničnom prometu morati da jednom nedeljno rade testove na virus, i da će uz to morati da se unapred registruju u sistemu za odobravanje putovanja, javila je austrijska agencija APA.

Takođe se ukida povlastica da oni putnici iz inostranstva koji su negativni na koronavirus, ranije izađu iz desetodnevnog karantina. Austrija planira da iduće nedelje otvori škole, muzeje, frizerske salone i prodavnice robe koja nije neophodna.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.