Atletičari Proletera pripremaju se za jesenja takmičenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2020, 12:01

Atletičari "Proletera" pripremaju se za jesenja takmičenja

Atletičari zrenjaninskog "Proletera" pripremaju se za državna prvenstva u različitim uzrasnim kategorijama koja će uslediti u septembru i oktobru, s obzirom na to da tokom leta zbog korona virusa nije bilo takmičenja. Izgradnjom atletske staze na Gradskom stadionu stvoreni su i bolji uslovi za rad.

Mladen Grujić atletski trener je gotovo dve decenije. Trenutno u klubu radi sa grupom od 25 atletičara različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzrasnih kategorija.

"“Najznačajniji su mi seniorski rezultati, to je pokazatelj pravog rada. Ako imate dobrog pionira ili mlađeg juniora, ako ne izraste u dobrog seniora, postavlja se pitanje da li je dobar rad", kaže Mladen Grujić, trener Atletskog kluba "Proleter".

Angela Terek u klub je došla kao dvanaestogodišnja devojčica i ovde je već 17 godina. Ova takmičarka, bila je višestruka državna prvakinja, balkanska šampionka, kao juniorka osvojila je medalju Evropskom prvenstvu. Plan je da se vrati na put uspeha koji je prekinula povreda.

"Želja mi je da budem i najbolja u državi u višeboju. To će biti negde za tri četiri nedelje. Moja disciplina je uglavnom sprint na 100, 200 i 400 metara, a ove godine smo se opredelili za višeboj", priča Angela Terek.

Atletski klub "Proleter" broji pedesetak članova, a imaju i školu atletike. Epidemija korona virusa sprečila je održavanje letnjih takmičenja, ali kako su nam rekli u planu je da se tokom septembra i oktobra ponovo održavaju državna prvenstva.

"Ovo leto se pripremam za prvenstvo države za starije pionirke i planiram tu da osvojim neku medalju", kaže takmičarka Luna Antić

"Očekuje me starije juniorsko gde očekujem da osvojim prvo mesto na tri i pet hiljadametara, i svoje državno koje je za nekih mesec dana", priča atletičar "Proletera", Vojislav Gagić.

Izgradnjom nove atletske staze na Gradskom stadionu stvoreni su i bolji uslovi za treninge.

"Trebali bi još dodatni rekviziti sunđeri za skok u vis, doskočište za dalj, prepone, startni blokovi, tako da se upotpuni da bi stadion mogao da održava i neko takmičenje, a po sadašnjoj atletskoj stazi je potpuno moguće jer je staza po svim standardima, normama i jako je dobra", ističe trener Grujić.

Podaci govore da je ovaj Atletski klub osnovan 1884. godine, a kroz svoju istoriju menjao je imena. Pre današnjeg "Proleter", nosio je nazive i "Viktorija", "Obilić" i "Torontalski atletski klub".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.