Aplauz lekarima, lupa u šerpe, pa pištaljke protiv opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2020, 23:19

Aplauz lekarima, lupa u šerpe, pa pištaljke protiv opozicije

Posle aplauza podrške lekarima, kao i više od mesec dana sa terasa gradova u Srbiji u 20 sati, nekoliko minuta kasnije večeras, kao i tri dana unazad, čuli su se i zvuci lupanja u šerpe u znak nezadovoljstva vlašću, a zatim, po prvi put, i povici uz pištaljke, ponegde i bakljadu, protiv "tajkunskih političara" i političkih profitera od epidemije korona virusa.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mrežama, zabeležena je, večeras prvi put, bakljada, u Nišu i nekim delovima Beograda, na kojima građani uzvikuju protiv pojedinih opozicionih lidera.

Naime, Udruženje za zaštitu mladih pozvalo je građane da večeras "budu glasni sa svojih prozora", a sa ciljem da iskažu neslaganje sa onima koji su pandemiju, kako navode, koristili za političke obračune.

"Reci glasno NE tajkunskim političarima, onima koji su postali milioneri na račun građana, političkim nasilnicima i njihovim lažima, protiv ljudi koji su navijali za koronu a protiv Srbije", piše na Fejsbuk stranici Udruženja.

Od početka epidemije, građani tačno u 20 sati daju podršku lekarima u borbi protiv virusa kovid-19, a par dana unazad na poziv "Ne davimo Beograd" lupanjem u šerpe iskazuju nezadovoljstvo protiv vlasti.

U toj Inicijativi navode da ovim performansom žele da pokažu da "građani odbijaju da budu podanici u diktaturi, u koju ih aktuelna vlast uvlači".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Podrška lekarima, šerpe protiv vlasti, povici protiv opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 21:38

I večeras su u pola sata, od 20 do 20.30, stali aplaudiranje u znak podrške medicinskim radnicima, koje traje više od mesec dana, zatim, kao i nekoliko dana unazad, lupanje u šerpe u znak nezadovoljstva vlašću, a onda i, drugo veče za redom, povici protiv opozicije i podrška vlastima, uz pištaljke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.