AMERIKA LUPILA ŠAMARČINU SZO: Zvanično se povlače iz organizacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 23:01

AMERIKA LUPILA ŠAMARČINU SZO: Zvanično se povlače iz organizacije

Tramp je u maju najavio povlačenje iz SZO nezadovoljan njenim postupanjem tokom epidemije korona virusa.

Adrministracija američkog predsednika Donalda Trampa obavestila je Kongres i Ujedinjene nacije da se SAD formalno povlače iz Svetske trgovinske organizacije, potvrdio je visoki zvaničnik administracije.

- Kongres je primio obaveštenje da je Tramp zvanično povukao SAD iz SZO, usred pandemije. To >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće zaštiti živote ili interese Amerikanaca - ostaviće Amerikance bolesnima a Ameriku samu - napisao je demokratski senator Robert Menendez na Tviteru.

Neimenovani zvaničnik Stejt departmenta takođe je potvrdio za CNN da su SAD "obaveštenje o povlačenju, koje stupa na snagu 6. jula 2021. godine, podnele generalnom sekretaru UN koji je zadužen za SZO".

The Trump administration has formally withdrawn the US from the World Health Organization, according to New Jersey Senator Bob Menendez, the top Democrat on the Senate Foreign Affairs Committee. https://t.co/NfC3XARhqJ

— Twitter Moments (@TwitterMoments) July 7, 2020

Pismo adresirano na UN je veoma kratko. Sadrži tri rečenice. Pominje se povlačenje u roku od godinu dana.

Iako su i republikanski i demokratski kongresmeni govorili o sistemskim problemima sa SZO, mnogi su kritikovali odluku Trampa da se povuče iz te organizacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.