AKTUELNO: Novih 4.576 slučajeva korona virusa, preminulo 20 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 07:39

AKTUELNO: Novih 4.576 slučajeva korona virusa, preminulo 20 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 4.576 slučajeva korona virusa, na osnovu 16.816 testiranih uzoraka, a preminulo je 20 osoba.

To znači da je broj novoobolelih u odnosu na ponedeljak porastao za skoro 500, ali je i testirano oko 3.000 ljudi više.

Porastao je i broj pacijenata na respiratorima, na kojima se sada nalazi 189 ljudi.

Prema podacima od ponedeljka, na respiratoru se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 176 osoba.

15.05 - Kraljevo: Hospitalizovano 62 pacijenta, preminule četiri osobe

U Opštoj bolnici "Studenica" trenutno je hospitalizovano 62 kovid pacijenta, a u prethodna 24 časa preminula su četiri pacijenta, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

14.59 - U kovid bolnici Kruševac 180 pacijenata

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno je hospitalizovano 180 pacijenata koji se leče od posledica korona virusa, a istovremeno na više punktova odvija se vakcinacija bez zakazivanja za starije od 60 godina.

12.52 - U Jablaničkom okrugu 55 novozaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovano je 55 novih slučajeva zaraze virusom korona.

11.57 - Čačak: Preminula dva pacijenta, 14 na respiratorima

Na kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak hospitalizovano je 97 pacijenata.

U respiratornom centru smešteno je 14 pacijenata, a dva pacijenta su na respiratorima, prenosi Glas Zapadne Srbije.

09.54 - U srpskim sredinama jedan smrtni slučaj, 61 novooboleli

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, jedna osoba je preminula od posledica korona virusa, a registrovan je 61 novi slučaj zaraze, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

09.51 - Raste broj obolelih od kovida u bolnicama Zlatiborskog okruga

U bolnicama Zdravstvenog centra Užice hospitalizovano je 358 pacijenta, od kojih je 344 pacijenata pozitivno na kovid-19.

09.49 - Vakcinisano 12.800 štićenika u domovima

Od 24. decembra, kada je počela vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji, u državnim i privatnim domovima vakcinu je primilo 12.800 štićenika, a 7.300 je revakcinisano, objavila je današnja "Politika" i skrenula pažnju na malo interesovanje za vakcinisanje zaposlenih u privatnim domovima za stare.

09.38 - Veliki broj pacijenata primljen na bolničko lečenje u KCV

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine obeležio je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Covid 19 potvrđenom virusnom infekcijom kao i veliki broj kontrolnih pregleda pacijenata koji se nalaze na kućnom lečenju.

09.20 - Nagli skok novoobolelih u Pčinjskom okrugu

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 471 uzorka iz Pčinjskog okruga, 175 su pozitivna na koronavirus.

Od ovog broja, najviše je iz Vranja -116, navodi se na zvaničnom sajtu tog grada.

08.43 - Savić: Sve teže kliničke slike pacijenata

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić rekao je danas da pacijenti koji se primaju u poslednje vreme u tu kovid ustanovu imaju sve teže kliničke slike. Savić je rekao da se posle pojave simptoma brzo razvija teška klinička slika, a da na sreću pacijenti dobro reaguju na terapiju.

08.39 - U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici vakcinacija bez zakazivanja

U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici od danas na posebnim punktovima mogu da se vakcinišu građani stariji od 60 godina, koji se prethodno nisu prijavili preko E-uprave ili putem telefona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.