AKTUELNO: U Srbiji 2.145 novih slučajeva, preminulo 29 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 06:15

AKTUELNO: U Srbiji 2.145 novih slučajeva, preminulo 29 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.145 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 13.688 testiranih uzoraka, a preminulo je 29 osoba.

Na respiratoru se nalazi 171 pacijent.

Najnoviji podaci pokazuju da se nastavlja pad u broju novoobolelih, kojih je procentualno, na osnovu broja testiranih, danas 15,6 odsto, dok ih je u utorak prošle nedelje bilo 19 odsto, a pre mesec dana, tačnije 23. marta, 30,1 odsto.

15.04 - U ustanovama socijalne zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i domovima obolelo 237 korisnika

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa trenutno je potvrđeno kod 237 korisnika i 238 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

11.32 - Popović: Druga doza Sputnjika Ve i do 90 dana posle prve

”Najnovija istraživanja Instituta Gamaleja potvrđuju da druga doza vakcine "Sputnjik Ve" može da bude data i do 90 dana posle prijema prve doze. To je veliko i važno saznanje u odnosu na dosadašnju praksu prema kojoj se druga doza davala posle 21 dana. Dokazano je da povećanje intervala između prve i druge doze ne utiče na snagu imunog odgovora, a u nekim slučajevima čak pojačava snagu i produžava trajanje imunog odgovora na korona virus”, saopšteno je danas posle sastanka ministra u Vladi RS i predsednika Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenada Popovića i zamenika ministra zdravlja Rusije Sergeja Glagoljeva.

11.10 - Od korone preminuo pacijent iz Sjenice

U Opštoj bolnici Novi Pazar preminuo je jedan pacijent iz Sjenice, usled posledica izazvanih korona virusom, saopštio je lokalni Štab za vanredne situacije.

10.12 - Kosovo i Metohija: U srpskim sredinama 23 novozaražena, 1 osoba preminula

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata obolele su još 23 osobe, a od posledica te infekcije preminula je jedna osoba, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

09.58 - Brnabić: Plan da do kraja aprila vakcinišemo 2.100.000 građana

Prema jutrošnjim podacima, u Srbiji je makar jednu dozu vakcine primilo 1.955.260 osoba, odnosno 34 odsto punoletne populacije, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da je plan i ambicija da do kraja aprila bude vakcinisano 2.100.000 ljudi.

09.23 - Infektivno i Grudno odeljenje u Vranju van kovid sistema

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 349 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 39 je pozitivnih na koronavirus. Od tog broja, 14 novozaraženih je iz Vranja, objavljeno je na sajtu tog grada.

09.13 - U Beogradu revakcinisano 30 odsto punoletnog stanovništva

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, revakcinisano 30 odsto punoletnog stanovništva odnosno 416.965 osoba, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

06.05 - Od danas bez zakazivanja i Sinofarm vakcina

Od danas će na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije, biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i vakcinom Sinofarm, izjavio je direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Zeland se vraća u normalu: Održan veliki koncert bez maski

Izvor: B92, 27.Apr.2021

Koncertu grupe "Six 60" prisustvovalo je 50.000 ljudi bez maski i rastojanja...Novozelandska grupa "Six 60" održala je u Oklandu koncert pred 50.000 ljudi, što je najveći takav događaj u svetu od početka pandemije koronavirusa...Publika nije nosila zaštitne maske a nije bilo ni odstojanja među...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.