AKTUELNO: U Srbiji još 67 slučajeva korone, umrle još dve osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2020, 06:36

AKTUELNO: U Srbiji još 67 slučajeva korone, umrle još dve osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 67 slučajeva korona virusa od 5.263 testirane osobe.

Do danas u 15 časova potvrđena su ukupno 34.854 slučaja kovid 19, a testirano je ukupno 1.199.799 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U poslednja 24 sata od korona virusa preminule su dve osobe, a od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 765.

Hospitalizovano je 326 obolelih od korona virusa, a na respiratorima je trenutno 20 pacijenata.

14.47 - U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 7 korisnika i 7 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 7 korisnika i 7 zaposlenih, saopštilo je ministarstvo rada, zapošljavanja boračke i socijalne zaštite.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1077, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 427.

11.27 - Hospitalizovano šest pacijenata u Čačku, bez pregleda u protekla 24 sata

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku hospitalizovano je šest pacijenata, podaci su Radnog tima za praćenje širenja virusa korona u tom gradu.

10.39 - U Valjevu od početka oktobra virus potvrđen kod 11 osoba

Prema podacima Kriznog štaba Grada Valjeva u tom gradu u protekla 24 časa nije bilo novozaraženih virusom korona, a od početka oktobra registrovano je 11 slučajeva zaraženih virusom Kovid-19.

U Opštoj bolnici hospitalizovana su dva kovid pacijenta, a u protekla 24 časa nije bilo prijema na bolničko lečenje, kao ni uzimanja briseva za testiranje.

10.35 - Vranje: Hospitalizovano 28, kod 12 potvrđen koronavirus

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 28 pacijenata, od kojih je kod 12 potvrđeno prisustvo virusa korona, a među hospitalizovanim nema dece, navedeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja.

10.33 - U poslednjih 10 dana osam obolelih u Negotinu

U opštini Negotin u poslednjih deset dana registrovano je osam slučajeva kovida-19, dok dve nedelje pre toga nije zabeležen nijedan oboleli od virusa, rečeno je za Tanjug u toj opštini.

10.32 - Tiodorović: Nove mere ako se pređe 500 obolelih dnevno

Treći talas korone je u toku i ako se ne budu poštovale protivepidemijske mere, za dve nedelje biće više od 500 obolelih dnevno, a kad se pređe taj broj, moguće je da će biti odlučeno da više ne bude nastave u školama i na fakultetima, već će nastava biti isključivo onlajn, rekao je danas epidemilog Branislav Tiodorović.

10.15 - RFZO: Otvoren četvrti centar za kovid plazmu u Srbiji

U Kragujevcu je otvoren centar za prikupljanje kovid plazme, četvrti u Srbiji, saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje.

09:04 - U užičkoj bolnici jedan pacijent na respiratoru

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je petoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, troje je na intezivnoj nezi, od kojih je jedan pacijent na respiratoru, saopštila je jutros PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

06.39 - Od danas dostupan lek "remdesivir" u bolnicama u Srbiji

Lek "Remdesivir" koji se pokazao efikasnim u borbi protiv koronavirusa biće od danas dostupan građanima Srbije, najavili su nadležni. Davaće se isključivo uz konzilijarnu odluku i u određenoj fazi bolesti.

Kako je ranije najavljeno, lek će od danas biti u svim bolnicama u Srbiji u kojima se leče pacijenti sa korona virusom.

Remdesivir, inače veoma skup lek, skraćuje tok lečenja i ima manje nuspojava od drugih lekova koji su korišćeni u borbi protiv kovida-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.