AKTUELNO: U Srbiji još 6.842 zaraženih, 37 osoba preminulo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 07:54

AKTUELNO: U Srbiji još 6.842 zaraženih, 37 osoba preminulo

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 6.842 pozitivnih na korona virus, a testirano je rekordnih 21.476 osoba. U poslednja 24 sata preminulo je 37 osoba. Hospitalizovano je ukupno još 6.478 pacijenata, a 225 njih je na respiratoru.

15.05 - U socijalnim ustanovama zaražena 753 korisnika i 437 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaražena su 753 korisnika i 437 zaposlenih, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je iz ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1262, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 527.

14.52 - Uvedena vanredna situacija u Opštini Novi Bečej

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović, proglasio je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji ove srednjobanatske opštine, a na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije.

Kako se navodi u Odluci vanredna situacija proglašava se zbog širenja epidemije zarazne bolesti Kovid 19, a radi sprovođenja preventivnih i operativnih mera zaštite bezbednosti i zdravlja stanovništva.

14.48 - U bolnici u Prokuplju 43 pacijenta, dve osobe preminule

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju do danas su hospitalizovana 43 pacijenta sa bronhopneumonijom, a tog broja 30 je pozitivno na virus korona, objavljeno je na sajtu grada.

U toku jučerašnjeg dana, dva pacijenta zaražena tim virusom preminula su u kovid odeljenju, dok je jedna osoba transportovana na dalje lečenje u KC Niš.

14.18 - U kovid bolnici na Šumadija sajmu 19 pacijenata iz Beograda

U privremenoj kovid bolnici na kragujevačkom Šumadija sajmu smešteno je 19 pacijenata iz Beograda.

Samo noćas bila su četiri prijema. Bolnica ima 150 mesta i namenjena je pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, koji ne zahtevaju kiseoničnu terapiju.

14.15 - Epidemiološka situacija u Aleksandrovcu izuzetno loša

Epidemiološka situacija na području opštine Aleksandrovac izuzetno je loša i tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti pregledano je 266 pacijenta, saopšteno je nakon sednice opštinskog Štaba za vanredne situacije. Ambulanta koja redovno radi do 21 sat, radila je noćas do 01.30.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije je 832.

13.19 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 67 novozaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđeno je 67 novih slučajeva koronavirusa na osnovu 180 testiranih uzoraka, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.

12.33 - Zlatiborski okrug: Za 24 časa 215 pozitivnih

Za 24 sata na području Zlatiborskog okruga registrovano je još 215 osoba pozitivnih na virus korona, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

11.42 - Lončar: Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika

U Srbiji je 1.949 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, od kojih je 64 hospitalizovano, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

11.38 - Vanredna situacija u Vojvodini, 17.134 zaraženih korona virusom

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.134, ali Institut za javno zdravlje procenjuje da je taj broj daleko veći.Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji.

11.08 - Ministarstvo saglasno, u Boru online nastava

Ministarstvo prosvete dalo je saglasnost da učenici srednjih škola i viših razreda osnovnih škola u Boru pređu na onlajn nastavu, što će trajati do 4. decembra, saopštila je danas pres služba tog grada.

11.01 - Kisić: Izbegavajte okupljanja,to je ključ borbe protiv virusa

U narednim danima neophodno je striktno poštovanje mere koja se odnosi na izbegavanje okupljanja, u zatvorenom i na otvorenom prostoru i skraćenje radnog vremena doprineće upravo smanjenju takvog okupljanja i time će se usporiti dalje širenje virusa, izjavila je danas ministarka Darija Kisić Tepavčević.

10.36 - U Sremskom okrugu 1283 osoba zaraženo virusom korona

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih lica na virus Covid 19 je 1283, rečeno je na današnjem Štabu za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. I dalje najviše aktivnih slučajeva je u Sremskoj Mitrovici 405, a Opština Pećinci trenutno beleži najveći procenat incidencije odnosno novoobolelih na 100.000 stanovnika. U Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici leži 173 pacijenta, a 20 -oro je na respiratoru, kažu nadležni.

10.08 - U Zapadnobačkom okrugu 859 inficiranih korona virusom

U Zapadnobačkom okrugu je 859 inficiranih korona virusom, pokazuju poslednji podaci somborskog Zavoda za javno zdravlje.

09.55 - Kapaciteti Instituta za reumatologiju skoro popunjeni

Na Institutu za reumatologiju trenutno se leči 88 obolelih od kovida-19, a u toj ustanovi ostala su dva prazna mesta za kovid pacijente, kaže v.d. direktora Instituta za reumatologiju Goran Radunović.

Od 13. novembra, kada je Institut ponovo ušao u kovid sistem, u toj ustanovi zbrinuto je više od 150 kovid pacijenata, od kojih je više od 50 pušteno na kućno lečenje.

09.05 - Zdrastveni sistem u Vojvodini prenapregnut, sve manje mesta u bolnicama

Polovina od testiranih i pozitivnih na koronavirus u Vojvodini dolazi iz Novog Sada a među najugroženijim gradovima u pokrajini je i Zrenjanin gde su već dve bolnice pune. Popunjavaju se i kapaciteti u banji Melenci koja je ušla u kovid sistem.

08.37 - Raste broj pacijenata u Zrenjaninu, oko 100 zdravstvenih radnika van sistema

Epidemiološka situacija u Zrenjaninu je složena, raste broj pacijenata obolelih od kovida-19, a blizu 100 zdravstvenih radnika je van sistema i ne mogu da pomognu svojim kolegama, kaže gradonačelnik tog grada Simo Salapura.

08.26 - Klinika za pulmologiju KCS prepuna

Klinika za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, koja je od petka u kovid sistemu, bila je popunjena pacijentima još u subotu uveče, kaže direktorka te ustanove Violeta Mihailović Vučinić.

08.21 - U užičkoj bolnici sve više hospitalizovanih kovid pacijenata

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 55 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na kovid-19, 18 je na intezivnoj nezi, od kojih je desetoro pacijenata na respiratoru, saopštio je Zdravstveni centar Užice.

08.18 - Janković: Epidemija ne jenjava, nego se rasplamsava

Imunolog Srđa Janković poručio je jutros da epidemija koronavirusa u Srbiji trenutno ne jenjava nego se rasplamsava.

On je za RTS rekao da su ključne tri stvari - da se nosi maska, da se drži distanca i da se izbegavaju okupljanja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASPLAMSAVANJE epidemije, evo koje NOVE MERE stupaju na snagu danas

Izvor: OkRadio.rs, 24.Nov.2020

Prema poslednjem preseku, još 38 pacijenata preminulo je od kovida 19 u Srbiji. Koronavirus je registrovan kod još 5.067 osoba, od 15.061 testiranih. Od danas stupaju na snagu nove mere, koje će biti na snazi u narednih deset dana.    Nove protivepidemijske mere su:    - Skraćenje radnog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.