AKTUELNO: U Srbiji 3.210 novozaraženih, preminulo 15 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 09:17

AKTUELNO: U Srbiji 3.210 novozaraženih, preminulo 15 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata korona virus potvrđen kod 3.210 osoba od 12.561 testiranih, a preminulo je 15 pacijenata. U bolnicama širom zemlje nalazi se 3.912 pacijenata od kojih je 160 na respiratoru, pokazuju podaci sajta covid19.rs.

Od početka pandemije testirano je 2.030.139 ljudi, registrovano je 456.450 slučajeva korona virusa a od posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << infekcije dosad je preminulo 4.429 osoba. Procenat smrtnosti je 0,97.

Krizni štab vlade Srbije odlučio je da će tržni centri, kafići i restorani u celoj zemlji tokom vikenda raditi do 14 časova.

Poručuju da su mere za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom pooštrene zbog toga što je zabeležen konstantan porast broja novih slučajeva zaraze.

U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, izvršene 1.405.142 vakcinacije protiv kovida, a obe doze vakcine primilo je 507.425 građana.

U svetu je Srbija na petom mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije.

14.42 - Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu "Karaburma"

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu kovid bolnicu ''Karaburma'' gde se leči 84 pacijenata sa teškim simptomima kovid infekcije.

13.08 - U Moravičkom okrugu 65 novoobolelih od koronavirusa

U poslednja 24 sata u Moravičkom okrugu od 313 testiranih uzoraka na korona virus poztivno je bilo 65. U Čačku je potvrđeno 28 novih slučajeva, u Gornjem Milanovcu 19, Ivanjici 15, a u Lučanima tri.

12.54 - Kisić: Mere opomena, lekari na izmaku snaga

Ministarka rada i članica Kriznog štaba vlade Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su mere za suzbijanje korona virusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan.

Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno.

11.37 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 86 novozaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od poslednjeg preseka registrovano je 86 novih slučajeva korona virusa, saopšteno je iz Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

09.51 - U Vojvodini 622 nova slučaja, najviše u Novom Sadu

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovano 622 nova slučaja korona virusa, od kojih je najviše u Novom Sadu, 188, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U pokrajini je trenutno aktivno 7.974 slučaja.

09.45 - U Pčinjskom okrugu 123 nova slučaja korona virusa

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 420 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, na korona virus su pozitivna bila 123.

Od tog broja 82 su iz Vranja, 13 iz Preševa, 12 iz Surdulice, osam iz Vladičinog Hana, sedam iz Bujanovca i jedan iz Trgovišta, objavljeno je na sajtu Grada Vranje.

09.05 - Stokić: Hospitalizovan 131 pacijent u KC Vojvodine

"U Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovan je 131 pacijent oboleo od korona virusa", izjavila je dr Edita Stokić, direktorka KCV.

Ona je za RTS rekla i da trenutno 10 pacijenata zahteva terapiju primenom mehaničke ventilacije, a veliki broj hospitalizovanih zahteva i primenu intenzivne kiseoničke terapije.

08.32 - Pogoršanje epidemiološke situacije u Jablaničkom okrugu

Epidemiološka situacija u Jablaničkom okrugu se pogoršava, što pokazuje podatak da je na lečenju 50 pacijenata, a procenat pozitivnosti prošle nedelje je bio 7,4 a ove nedelje više od 13 odsto.

U tom okrugu u proteklom danu je registrovan 31 novi slučaj korona virusa, najviše u Leskovcu, 19.

08.27 - U Pirotskom okrugu 14 novozaraženih, preminula jedna osoba

U proteklom danu u Pirotskom okrugu registrovano je 14 novih slučajeva korona virusa, a preminula je jedna osoba, pokazuju novi podaci Zavoda za javno zdravlje u Pirotu.

Najviše novoobolelih je u Pirotu, 12. Broj hospitalizovanih pacijenata se ne povećava, ali je i dalje veliki procenat smrtnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.