AKTUELNO: U Srbiji 241 novozaraženi, jedna osoba preminula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 06:39

AKTUELNO: U Srbiji 241 novozaraženi, jedna osoba preminula

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 241 nov slučaj koronavirusa od 8.817 testiranih uzoraka, a od posledica bolesti preminula je jedna osoba.

Širom Srbije hospitalizovano je 338 kovid pacijenata od kojih se 11 nalazi na respiratoru.

Od početka pandemije u našoj zemlji je na koronavirus testirano 4.6523.680, pozitivno je bilo 720.353, a preminulo je 7.105 osoba. Procenat smrtnosti je 0,99.

14.21 - Epidemiološka situacija u Kikindi još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvek se ocenjuje kao stabilna

Iako brojevi kovid pacijenata blago rastu, epidemiološka situacija u Kikindi još uvek se ocenjuje kao stabilna. Međutim, naredni, četvrti talas sledi, pogotovo imajući u vidu da imunizacija stagnira. U kikindskoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano petoro kovid pacijenata, niko od njih nije na respiratoru i zdravstveno stanje im je stabilno.

13.14 - U Srbiju stiglo još 113.490 doza Fajzer vakcina

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Srbiji danas isporučen novi kontigent vakcina "Fajzer-Biontek".

11.39 - Jablanički okrug: Stiglo 60 rezultata, dva pozitivna

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona.

U Zavodu navode da je u poslednja 24 sata stiglo 60 rezultata od čega za grad Leskovac 41 i dodaju da su dva rezultata sa pozitivnim nalazom, a reč je o osobama sa teritorije opštine Leskovac.

09.18 - Đerlek: Situacija kompleksna, može biti zabrinjavajuća

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, ocenio je trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji kao kompleksnu i upozorio da ona za mesec dana može biti zabrinjavajuća. On je gostujući na RTS poručio da je vrlo rizično nevakcinisan čekati delta soj i jesen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.