AKTUELNO: U Srbiji 214 novozaraženih, preminule dve osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020, 08:11

AKTUELNO: U Srbiji 214 novozaraženih, preminule dve osobe

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 214 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 3.325 testiranih uzoraka, a preminule su dve osobe.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 24 pacijenta.

Hospitalizovano je 390 pacijenata, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U Srbiji je do sada ukupno obolelo 36.260, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preminulo je 776, a testirano 1.236.184 ljudi.

Ovo je peti dan za redom da je u Srbiji je registrovano više od 200 novozaraženih.

14:57 - U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 8 korisnika i 10 radnika

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je osam korisnika i 10 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo virusa kovid-19 potvrđeno je u Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Dnevnom boravku ''Kornelije Stanković'' pri Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece i omladine pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Zvezdara, Gerontološkom centru Bačka Palanka, Gerontološkom centru u Kragujevcu.

Takođe, virus korona prisutan je i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Dživdžan'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Sveti Trifun'' u Železniku, u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nanini konaci'' u Zrenjaninu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.080, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 428.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

14:02 - Čačak:Hospitalizovano devet kovid pacijenata, dva prijema

U Opštoj bolnici Čačak, na kovid odeljenjima, hospitalizovano je devet pacijenata, podaci su Radnog tima za praćenje širenja virusa korona.

U protekla 24 časa u bolnicu su primljena dva pacijenta, a jedan pacijent je otpušten.

Sa simptomima i znacima kovid infekcije, u prijemno - trijažnoj bolnici čačanske bolnice, kako prenosi Glas zapadne Srbije, za prethodna 24 časa obavljeno je 13 prvih pregleda.

13: 50 - Šumadijski okrug: 18 novozaraženih,16 iz Kragujevca

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Kraguj", u Šumadijskom okrugu registrovano je ukupno 18 novozaraženih virusom korona, od kojih je 16 iz Kragujevca, a po jedan iz Rače i Batočine.

Kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, u drugim opštinama Šumadijskog okruga - Aranđelovcu, Topoli, Kniću, Lapovu, nema novih slučajeva pozitivnih na Kovid 19.

Trenutno se na nivou celog okruga u kućnoj izolaciji ukupno nalazi 160 osoba, od čega u Kragujevcu 134, Topoli četiri, Rači 15, Kniću dve, Batočini pet.

U Kliničkom centru Kragujevac, prema podacima od jutros, hospitalizovana su 23 pacijenta, od kojih je četiri na respiratoru.

14: 44 - Šest novozaraženih u Vranju, u bolnici 26 pacijenata

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju od 46 uzoraka, koji su juče poslati na analizu, 10 je pozitivno na koronavirus i to šest iz Vranja i po dva iz Bujanovca i Preševa.

Kako je saopšto Štab za vanredne situacije u Vranju, u kovid bolnici Zdravstvenog centra u tom gradu hospitalizovano je 26 pacijenata, od kojih je kod 12 laboratorijski potvrđen virus korona.

U bolnici je 18 pacijenata koji imaju bronhopneumoniju, a na kiseoniku je njih 10.

Među hospitalizovanima nema dece, trenutan broj slobodnih postelja je 154, dok su od poslednjeg izveštaja, odnosno u periodu od 24 časa iz bolnice otpuštena tri pacijenta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 48 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 29.

Uzorkovana je krv kod 32 pacijenta i urađeno 28 rendgenskih snimaka pluća.

Urađeno je 35 brzih testova i dijagnostikovana je bronhopneumonija kod pet pacijenata.

10:07 - Kon: Ako nećemo maske, nema druge mere osim zatvaranja

U Hrvatskoj vidimo šta nas očekuje, rekao je danas epidemiolog dr Predrag Kon i upozorio da ako građani ne budu nosili maske nema druge mere osim zatvaranja.

Kon je za Prva tv rekao da ga ne interesuje politika, da ga ne interesuje nepoverenje u krizni štab, da ga jedino interesuje i brine činjenica da se virus brzo širi, pre svega ozbiljno u Beogradu, i da se može usporiti jedino nošenjem maski i držanjem fizičke distance.

10:02 - Gojković: Stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković kazao je da se od ranije govorilo o tome da će tokom jeseni i zime biti mnogo problema sa korona virusom i da se Srbija zbog toga kao država pripremila za zimski period tako što je ojačala svoje kapacitete.

8:52 - Arena se sprema za kovid pacijente

Zbog porasta broja obolelih od korona virusa od sutra će Beogradska arena biti spremna za prijem obolelih.

U toku je čišćenje i dezinfekcija Arene - tu su kreveti, kao i sva neophodna dijagnostika. Radiće lekari iz 15 zdravstvenih ustanova u tri smene, prenosi RTS.

8:30 - Tiodorović: Moguće je uvođenje PCR testa pri ulasku u zemlju

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da se razmišlja o tome da bude uveden PCR test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje prisustvo antitela, odnosno da je osoba preležala koronu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AKTUELNO: Broj zaraženih opao u Srbiji, još 122 slučaja, preminule dve osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 06:44

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 122 nova slučaja korona virusa, što je značajan pad u broju zaraženih u odnosu na proteklih pet dana, kada je taj broj premašivao 200 slučajeva na dnevnom nivou. Testirano je 5.746 osoba, a preminule su još dve osobe.Prema najnovijim podacima Ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.