AKTUELNO: U Srbiji 12.797 novozaraženih, preminulo 27 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 07:29

AKTUELNO: U Srbiji 12.797 novozaraženih, preminulo 27 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 12.797 slučajeva korona virusa, od ukupno 29.443 testirana uzorka.

Od posledica virusa preminulo je još 27 ljudi.

Na respiratorima se trenutno nalaze 102 pacijenta obolela od korona virusa, dok se ukupno u bolnicama smešteno 2.478 obolelih.

Od početka pandemije registrovana su 1.449.192 slučaja korona virusa, a testirano je 7.663.963 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Do sada je preminulo 13.098 osoba.

Procenat smrtnosti je 0.90 odsto.

12.04 - Od sutra kućna izolacija za obolele 10 umesto 14 dana

Kuća izolacija za obolele od kovida 19 od sutra će biti 10 dana, umesto dosadašnjih 14 dana i prekida se bez PCR testa, izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić.

11.48 - Više prijema na Mišeluku, hospitalizovano 220 pacijenata

U kovid bolnici na Mišeluku trenutno je 220 pacijenata. Za vikend, lekari kovid bolnice na Mišeluku imali su veći broj prijema ali uglavnom pacijenata koji imaju i pridružene bolesti i uglavnom nisu vakcinisani, kaže za RTV dr Tomislav Preveden, načelnik prijemnog odeljenja kovid bolnice na Mišeluku.

11.23 - Epidemiolog Ristić: Buster doza štiti od omikrona

U odnosu na sve prethodne talase sada je mnogo veći broj obolelih, kraća je inkubacija a kliničke slike su uglavnom blage ali to ne treba da nas zavara, kaže za RTV, epidemiolog dr Mioljub Ristić, iz Zavoda za javno zdravlje Vojvodine. On napominje da vakcinisani imaju, uglavnom, blage kliničke slike kao i manje šanse da se ponovo zaraze virusom.

11.15 - U Jablaničkom okrugu 60 novozaraženih

Na teritoriji jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovano je 60 novih slučajeva zaraze virusom korona. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, reč je o 51 osobi sa teritorije opštine Leskovac, pet iz opštine Bojnik, tri iz opštine Lebane i jedna iz opštine Vlasotince.

09. 16 - U Zlatiborskom okrugu ponovo skoro 200 hospitalizovanih

U bolnicama Zlatiborskog okruga u bolnicama se trenutno nalazi 196 pacijenata obolelih od kovida, od kojih je dvoje na respiratorima, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

07.23 - Šekler: Omikron je verovatno i kraj korone

Virusolog Milanko Šekler izjavio je da postoje velike šansa da je pojava omikrona zapravo kraj pandemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.