AKTUELNO: U Srbiji 1.787 novozaraženih, preminulo 35 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2021, 08:00

AKTUELNO: U Srbiji 1.787 novozaraženih, preminulo 35 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.787 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 35 osoba.

Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka testirano je 8.845 uzoraka.

Najviše novozaraženih je u Beogradu, 545.

Na respiratorima je 229 pacijenata.

15:05 - Socijalne ustanove: Zaraženo 1530 korisnika i 682 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prisustvo virusa COVID-19 kod 1530 korisnika i 682 zaposlena.

13:56 - Zlatiborski okrug: U kovid bolnicama u 400 pacijenata

U sedam kovid bolnica i stacionara u Zlatiborskom okrugu na bolničkom lečenju je 400 pacijenata, od toga 16 na respiratorima - 11 u užičkoj i pet u pribojskoj bolnici.

13:50 - U Pčinjskom okrugu 63 novozaražene osobe

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 232 uzorka iz Pčinjskog okruga 63 su pozitivna na koronavirus.

13:42 - U Vojvodini 700 novozaraženih, najviše u Novom Sadu

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 700 novih slučajeva korona virusa, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 158, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

11:05 - U kovid bolnicama u Zlatiborskom okrugu 400 pacijenata

U sedam kovid bolnica i stacionara u Zlatiborskom okrugu na bolničkom lečenju je 400 pacijenata, od toga 16 na respiratorima - 11 u užičkoj i pet u pribojskoj bolnici.

U toku jučerašnjeg dana bilo je za 16 manje primljenih nego otpuštenih pacijenata, javlja RTS.

U 11 kovid ambulanti u okrugu obavljena su 1.023 pregleda - najviše u Užicu, a zatim u Prijepolju i Bajinoj Bašti.

11:01 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji još tri osobe preminule od kovida

- U srpskim sredinama na KiM još tri osobe preminule su od posledica kovida 19, a 13 novih je obolelo među testiranih 40.

Preminule osobe su iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, prenosi RTS.

Novoobolele osobe su iz Kosovske Mitrovice - 4, Zvečana - 4, Leposavića - 2, i Zubinog Potoka - 3.

Iz izolacije je izašlo 46 osoba, dok je aktivnih 436 slučajeva. Od izbijanja epidemije u srpskim sredinama je premila 91 osoba.

10:57 - U ZC Vranje na bolničkom lečenju 105 pacijenata

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje na bolničkom lečenju je 105 pacijenata, od kojih 98 ima upalu pluća, a na kiseoniku je 59 kovid pacijenata.

Na bolničko lečenje u poslednja 24 sata primljeno je devet pacijenata, 10 je otpušteno, a od tog broja jedan pacijent je transportovan u Klinički centar Niš.

Trenutno je u kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje 55 slobodnih postelja, navedeno je na sajtu Grada Vranja.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljen je 151 pregled, od kojih je 60 prvih.

07:59 - Radojičić: Verujem da će se iz meseca u mesec broj novozaraženih smanjivati

Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je za RTS da je juče bilo nešto više novozaraženih u Beogradu nego prethodnih dana - 800.

"Videćemo kakav će biti rezultat novogodišnjih proslava, utisak i kontrola inspekcije na ulicama pokazuju da nije bilo većih okupljanja, ali ne znamo kako je bilo u stanovima", istakao je Radojičić.

Kaže da sa strepnjom čeka narednih par dana, da se vidi da li će doći do povećanja broja obolelih. "Verujem da će se iz meseca u mesec broj smanjivati i da će do leta situacija biti pred rešenjem", rekao je on.

Pozivamo sugrađane da poštuju mere, rekao je Radojičić.

"Vodio sam 103 sednice Gradskog kriznog štaba u vreme pandemije, u istoriji grada nije bilo toliko puno sednica štaba povodom jednog događaja, usklađujemo odluke sa odlukama Republičkog kriznog štaba", rekao je gradonačelnik Beograda.

06:18 - Smanjuje se broj novozaraženih u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je od Nove godine do danas broj novoobolelih u opadanju. Pao je na dnevnom nivou na ispod 30. To je gotovo tri puta manje u odnosu na pre 15 dana.

05:50 - U Srbiji 6.405 hospitalizovanih pacijenata

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 6.405 hospitalizovanih pacijenata, dok se 234 osobe nalaze na respiratorima.

Prema poslednjem preseku, još 39 pacijenata preminula su od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 2.882 osobe, od 13.512 testiranih.

Epidemijska situacija malo bolja - oprez neophodan i tokom i posle praznika

Epidemijska situacija malo bolja - oprez neophodan i tokom i posle praznika

Poslednjih dana epidemijska situacija je malo bolja, ali ne sme da bude opuštanja, poručuju lekari.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek primili su rusku vakcinu "sputnjik".

U Srbiju stižu dva miliona doza ruske vakcine, potvrdili su RTS-u Vladi Srbije.

Profesor Dušan Popadić je za RTS rekao da se licitira sa nekim brojevima od 60, 70 i 80 odsto kada se govori o kolektivnom imunitetu.

Međutim, kako je rekao, kada je on učio epidemiologiju, tada je važilo da tek sa 95 odsto neosetljivih može da se proglasi uspešna imunizacija.

Imunizacija se neće obavljati danas, ali će sutra biti nastavljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.