AKTUELNO: Smanjuje se broj novozaraženih, još 40 umrlih u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 07:16

AKTUELNO: Smanjuje se broj novozaraženih, još 40 umrlih u Srbiji

U Srbiji je u poslednja 24 časa od kovida umrlo 40 osoba, a registrovana su nova 1.884 slučaja zaraze, od 15.843 testirana uzorka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U bolnicama se nalazi 3.391 zaraženi, od kojih je na respiratorima 180. Od izbijanja pandemije u Srbiji je registrovano 1.267.112 slučajeva zaraze, a umrlo je 11.995 osoba, što je smrtnost od 0,95 odsto.

U Srbiji je prema poslednjem preseku koronavirus potvrđen kod 1.565 osoba, među 13.837 testiranih uzoraka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Od posledica ove infekcije preminulo je još 38 osoba.

Na respiratorima se nalazi 178 pacijenata, a ukupno je u bolnicama hospitalizovano 3.449 osoba.

Bolja epidemijska situacija uticala je da se u redovan rad vrate i dva kliničko-bolnička centra u Beogradu.

"Zvezdara" otvara Službu urgentne medicine i dežurstva, a "Mišović" vraća hirurgiju i hitnu službu. Njihov Blok "B" ostaje u kovid sistemu.

U Srbiju je stigao novi kontingent od 79.560 doza "Fajzer" vakcina.

Sve više zemalja prijavljuje zarazu novim sojem omikron. Prvi slučajevi registrovani su u Rusiji, Argentini i Nepalu, dok je u Evropskoj uniji - otkriven u 17 zemalja.

U Italiji su na snazi strože mere, koje isključuju nevakcinisane iz mnogih javnih aktivnosti.

11.39 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 42 novozaražena, dve osobe preminule

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovana su 42 nova slučaja koronavirusa, a od posledica zaraze preminule su dve osobe, saopšteno je iz Kriznog štaba Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

11.18 - Tiodorović: Kinezi prave vakcinu otpornu na sve sojeve korone

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da Kinezi uveliko pripremaju i ispituju vakcinu koja će biti otporna na sve mutacije korona virusa.

09.31 - U Pčinjskom okrugu još 49 pozitivnih

Najnoviji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju pokazuju da je na koronavirus prethodnog dana testirano 367 uzoraka iz Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 49 osoba pozitivno. Od tog broja 30 je iz Vranja, 7 iz Surdulice, po 4 iz Vladičinog Hana i Bujanovca, 2 iz Trgovišta i po jedan iz Bosilegrada i Preševa.

9.25 - Bežanijska kosa zbrinjava 220 pacijenata, situacija nepromenjena poslednjih dana

Pre mesec dana Kliničko bolnički centar "Bežanijska kosa" je imao 226 pacijenata, a jutros ih je 220. Pomoćnik direktora ove ustanove dr Bogdan Crnokraka kaže za RTS da se mnogo nije promenila situacija u odnosu na pre nekoliko dana.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.