AKTUELNO: Raste broj novoobolelih i pacijenata na respiratorima,preminulo još 17 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 07:18

AKTUELNO: Raste broj novoobolelih i pacijenata na respiratorima,preminulo još 17 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđen 4.091 slučaj korona virusa, na osnovu 13.596 testiranih uzoraka, a preminulo je 17 osoba.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević navodi da se rapidno povećava broj obolelih sa teškom kliničkom slikom i ističe da je ta ustanova zabeležila najteži vikend od kada je otvorena, navodeći da je za dva dana u tu bolnicu primljeno više od 190 osoba.

"Od kada radi ova kovid bolnica nismo imali teži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vikend. Više od 190 ljudi primljeno je za dva dana u kovid bolnicu u Batajnici, a za proteklih pet dana oko 500", rekla je Adžić Vukičevićeva i dodala da je u toj bolnici ostalo još 50 mesta.

Epidemiolog Branislav Tiodorović naveo je da će Medicinski deo Kriznog štaba i na naredoj sednici zakazanoj za utorak tražiti najstrože mere.

15.03 - Kraljevo: Hospitalizovana 62 pacijenta, preminulo pet osoba

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu trenutno su hospitalizovana 62 kovid pacijenta, a tokom prethodna 24 časa preminulo je pet osoba, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

13.33 - Treći sprat Kliničkog centra u Nišu prelazi u kovid sistem

Treći sprat novog Kliničkog centra u Nišu od danas, posle manje od mesec dana van kovid sistema, ponovo prelazi u kovid zonu, a pomoćnik direktora tog centra Vladan Ćosić rekao je će se time osloboditi još oko 140 kreveta.

12.49 - Počela vakcinacija osuđenika u Srbiji

Proteklog vikenda počela je vakcinacija osuđenika u Srbiji koji su izrazili želju da prime vakcinu protiv kovida-19, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

12.00 - U Srbiju stiglo još 28.080 doza "Fajzer" vakcine

U Srbiju je danas stiglo još 28.080 doza vakcine protiv korona virusa "Fajzer-Biontek", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

11.57 - U Čačku preminulo pet pacijenata od korone

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminulo je pet pacijenata, broj pacijenata je u proseku između 65-70 i bolnica nema veliki broj pregleda, ali ima povećan broj prijema.

11.46 - Stevanović: Dodatni kapaciteti u “Mišoviću”, "Zemunu", na Karaburmi

Direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović izjavio je da će, s obzirom na to da je priliv pacijenata u bolnice veliki, biti angažovani dodatni kapaciteti u kovid bolnicama - KBC “Dr Dragiša Mišović”, “Zemun” i VMC Karaburma.

11.06 - Tiodorović: Tražićemo poštravanje mera

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je danas da je neophodno još jedno skraćenje radnog vremena na nedelju dana i još jedan vikend bez kafića i restorana, kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

09.10 - U Vojvodini 392 nova slučaja korona virusa

U Vojvodini su tokom prethodnog dana, zbog manjeg broja testiranih tokom vikenda, registrovana 392 nova slučaja korona virusa. Najveći broj novozaraženih je registrovan u Novom Sadu - 155, objavio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

08.49 - U Pčinjskom okrugu 133 novozaražena, od toga 84 iz Vranja

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 248 uzoraka iz Pčinjskog okruga 133 su pozitivna na korona virus.

7.48 - Srbija i dalje među vodećim zemljama po stopi vakcinacije

U Srbiji su, prema najnovijim podacima vlade, do sada dato 1.651.293 doza vakcine protiv korona virusa, a 620.853 osobe primile su i drugu dozu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.