AKTUELNO: Od koronavirusa obolelo 56 osoba, preminula jedna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2020, 08:43

AKTUELNO: Od koronavirusa obolelo 56 osoba, preminula jedna

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 4.189 građana, njih 56 bilo je pozitivno, a nažalost, preminula je jedna osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", hospitalizovano je 479, a na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalazi se 35 pacijenata. Današnji presek stanja pokazuje poboljšanje epidemiološke situacije - juče je u Srbiji registrovano 77 novih slučajeva zaraze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prekjuče 96. Juče su preminule dve osobe, a prekjuče je od posledica zaraze kovidom-19 preminulo je troje. U Srbiji je do sada ukupno testirano 978.600 građana, zaraženo je 31.905, a preminule su 724 osobe.

21.21 - U prethodnih sedam dana 1.300 nadzora, skoro 90 prekršaja

"Sanitarni inspektori su u prethodnih sedam dana izvršili 1.300 nadzora i napisali skoro 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera koje su propisane u cilju sprečavanja širenja virusa korona", izjavio je za RTS pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, navodeći da je kršenja mera najviše bilo u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

15.32 - U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare 140 ima koronu

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 99 korisnika i 41 zaposlenog.

13.08 - Đerlek: Nije vreme za opuštanje, daleko smo od pobede

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je danas na građane da se pridržavaju epidemioloških mera, jer se, kaže, u suprotnom epidemiološka situacija svakog trenutka može pogoršati.

10.24 - Vranje: U tri kovid bolnice 27 pacijenata

Prema podacima Štaba za vanredne situacije, u tri kovid bolnice u Vranju ukupan broj pacijenata je 27, od čega je kovid pozitivnih 11.

9.31 - Tiodorović: Treći pik krajem ove ili početkom sledeće godine

Treći, pravi pik korona virusa Srbiju može da pogodi tek krajem ove ili početkom sledeće godine, ali on neće biti jak kao drugi, koji je bio najteži, izjavio je član Kriznog štaba za borbu protiv COVID - 19 prof. dr Branislav Tiodorović.

9.05 - Beogradska arena prazna, ostaje u kovid sistemu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je da u Beogradskoj areni nema kovid pozitivnih pacijenta, ali da ta ustanova ostaje u kovid sistemu.

8.26 - Kon: Situacija nesigurna, neophodno poštovanje mera

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija u Srbiji stabilizovala na niskom nivou, ali da je u Beogradu u četvrtak i petak jasno uočeno ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.