AKTUELNO: Od koronavirusa novoobolelo 125, nema preminulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2020, 06:58

AKTUELNO: Od koronavirusa novoobolelo 125, nema preminulih

U Srbiji je u poslednja 24 sata 125 novoobolelih od koronavirusa, podaci su Ministarstva zdravlja. Nema preminulih od korona virusa, prvi put od 24. juna. Testirano je 8.836, a na respiratoru je 36 pacijenata.

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 30.974 osobe, a zabeleženo je 707 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

15.17 - Zlatiborski okrug: 27 novozaraženih u Priboju

Od prethodnog izveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zavoda za javno zdravlje Užice do danas potvrđeno je 27 novih slučajeva pozitivnih na virus korona na teritoriji Zlatiborskog okruga i to svi u Priboju.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2.518 slučajeva infekcije korona virusom na teritoriji Zlatiborskog okruga, saopštio je Zavod.

13.36 - U Vojvodini  opada broj obolelih od korone 

U proteklih pet dana u devet laboratorija na teritoriji Vojvodine novootkrivena su 132 pacijenta obolela od virusa kovid 19 .I pored pada broja obolelih, epidemiološka situacija u Vojvodini se i dalјe može okarakterisati kao nesigurna, a po broju aktivnih slučajeva prednjače Novi Sad, Vrbas, Kikinda, Bačka Palanka i Odžaci.

12.35 - Epidemiološka situacija u Srbiji bolja, nedovoljna za putovanja u EU

EU će tek sledeće nedelje razmatrati listu trećih zemlja kojima je, u odnosu na epidemiološku situaciju, omogućeno slobodno putovanje preko spoljnih granica Unije, rečeno je Tanjugu u Briselu.

O tome će se razgovarati na sastanku ambasadora zemlja članica zakazanom za 2. septembara, a prema nezvaničnim informacijama, ne očekuje se da će lista zemlja biti promenjena odnosno da će se na njoj ponovo naći Srbija.

12.13 - Kon: Pregled pouzdaniji od PCR testa

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da kontrolni PCR test nije najpouzdaniji pokazatelj toga da pacijent nije više zarazan nakon što je preležao korona virus, već da ključnu ulogu ima kontrolni pregled.

Nakon što je objavljeno da je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" ukinuo kontrolni PCR test kao uslov za izlazak iz izolacije, Kon je objasnio da kod lakših slučajeva izolacija može biti prekinuta 14 dana nakon obolevanja, bez dodatnog testiranja, ali samo uz uslov da najmanje tri dana nemaju nikakve simptome.

10.25 - Kon: Odložiti polazak u školu dece koja su bila u inostranstvu

Zbog epidemiološkog rizika koji postoji kod ljudi koji se ovih dana vraćaju sa odmora iz raznih zemalja, moguće je da ćemo preporučiti da deca koja su bila izvan Srbije sa zakašnjenjem od 10 dana krenu u školu, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje kovida-19 Predrag Kon.

On je istakao da postoji epidemiološki rizik da ti đaci dođu zaraženi virusom korona i da bi bilo mudro odložiti njihov povratak u školske klupe.

10.02 - Viziri za đake koji ne mogu da nose maske

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji, zbog zdravstvenih problema, ne mogu da nose zaštitne maske.

"Viziri će, preko školskih uprava, biti raspoređeni školama u Srbiji“, izjavio je šef kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

09.29 - Đorđević: Zaraženi u ustanovama socijalne zaštite nemaju težu sliku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je u ustanovama socijalne zaštite trenutno 118 zaraženih korisnika i 40 zaposlenih.

Đorđević je za RTS rekao da je većina njih na listi zaraženih jer su neophodna dva negativna PCR testa kako bi bili skinuti sa liste. Pojedini korisnici na drugi test čekaju i mesec i po dana.

08.57 - Prati se učestalost oboljevanja onih koji se vraćaju sa odmora

Zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se poslednjih nedelja beleži trend pada obolelih od korona virusa i da u Srbiji nema nijednog novog žarišta.

Ona je za RTS rekla da je veći broj otpusta nego prijema u bolnice, ali je istakla da i pored toga ne sme biti opuštanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.