AKTUELNO: Nova 1.244 slučaja zaraze, preminula još 41 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2021, 09:04

AKTUELNO: Nova 1.244 slučaja zaraze, preminula još 41 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano ukupno 8.901 osoba, a virus korona potvrđen je kod 1.244 osobe.

Od posledica virusa preminulo je 41 osoba, objavljeno je na zvaničnom sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja.

Na respiratorima se trenutno nalaze 165 pacijenata.

Broj hospitalizovanih je u daljem padu. Direktor Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je za RTS da sepolako smiruje situacija u kovid bolnicama, kao i u Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Premijerka Ana Brnabić navela je da je 55 odsto građana potpuno vakcinisano, a 28,5 odsto stanovništva primilo je i treću dozu. Ohrabruje i to što je čak 77 odsto onih kojima je došlo vreme za treću dozu, primilo buster.

Kada je reč o novom soju koronavirusa, u Rumuniji su otkrivena prva dva slučaja omikrona kod dvoje građana koji su se vratili iz Južne Afrike 30. novembra, saopštilo je juče ministarstvo zdravlja.

U Crnoj Gori je juče zabeležen prvi slučaj sumnje na obolevanje od omikron soja koronavirusa, javili su podgorički mediji.

U Hrvatskoj, iz Instituta "Ruđer Bošković" izvestili su da je dosadašnja analiza uzorka uzetog u Zagrebu utvrdila prisutnost mutacija karakterističnih za omikron, ali upozoravaju kako se konačni rezultat još uvek čeka i da će o tome izvestiti Zavod za javno zdravlje Hrvatske.

11.53 - Kon: Pitanje je vremena kada će omikron stići u Srbiju

Omikron, novi soj koronavirusa, registrovan je u Hrvatskoj, s toga je pitanje vremena kada će stići u Srbiju, možda je već tu, a da ga nismo registrovali, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon.

10.09 - Pooštrene mere na aerodromu zbog omikrona

Zbog novog soja koronavirusa, omikrona, na beogradskom aerodromu su poostrene mere i postoji posebna procedura za putnike koji dolaze iz zemalja gde postoji taj soj u većem obimu, rekao je danas dr Raša Milanov iz Sanitarne inspekcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uvode nove mere?; Vlada produžila lokdaun; Pooštrene mere na aerodromu zbog omikrona

Izvor: B92, 05.Dec.2021

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 1.262.419 osoba, a zabeleženo je 11.876 smrtnih slučajeva.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.