AKTUELNO: Koronavirusom zaraženo još 75 ljudi, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2020, 08:42

AKTUELNO: Koronavirusom zaraženo još 75 ljudi, preminula jedna osoba

U proteklih 24 sata testirano je 6.996 osoba, a 75 je bilo pozitivno na koronavirus, što znači da je zaraženo 1.07 odsto testiranih.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", jedna osoba je preminula u toku poslednjih 24 sata. Od posledica infekcije kovidom -19 do sada preminulo je 710 zaraženih.

Hospitalizovan je 641 oboleli, a na respiratorima se nalazi 40 pacijenata. Ukupno je testirano 920.852 građana. Od početka epidemije je registrovano ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 31.282 zaraženih.

15.28 - Virus prisutan kod 116 korisnika i 48 zaposlenih

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo korona kod 116 korisnika i 48 zaposlenih.

14.57 - Juronjuz: Srbija među izuzecima u drugom talasu koronavirusa

Broj novih slučajeva korona virusa u porastu je u više zemalja širom Evrope, a medijska kuća Juronjuz u analizi drugog talasa pandemije COVIDa -19, ističe da je Srbija jedna od zemalja koje predstavljaju izuzetak kada je reč o povećanju broja zaraženih, budući da je u našoj zemlji broj novih slučajeva sada sličan onom sredinom aprila.

13.13 - Kisić: Situacija sve povoljnija, ali rizik i dalje postoji

Epidemiolog i član Republičkog kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji sve povoljnija, ali da bez obzira na ublažavanje mera, svi treba da budu strpljivi i da pokažu odgovornost.

Kisić Tepavčević je upozorila da je svaki izlazak iz kuće i dalje potencijalni rizik od inficiranja virusom Kovid-19 i da se treba ponašati u skladu sa tim, odnosno, primenjivati preventivne mere zaštite.

''Sada ponovo imamo stabilnu epidemiološku situaciju, ali idemo ka periodu godine kada počinje sezona respiratornih infekcija, tako da sve to moramo imati na umu. Koliko god se naše znanje o virusu menjalo, ono što je konstantno jeste da broj novoobolelih isključivo zavisi od toga koliko primenjujemo preventivne mere'', rekla je Kisić Tepavčević za TV Pink.

12.45 - Čačak: Hospitalizovana 24 pacijenta, nema preminulih

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovana su 24 pacijenata.

U protekla 24 časa primljena su četiri, a otpuštena dva pacijenta, piše Glas Zapadne Srbije.

12.39 - U pribojskom domu za stare zaražen 31 korisnik

U Priboju i Sjenici od prethodnog izveštaja do danas potvrđena su dva nova slučaja pozitivnih na koronavirus.

U domu za stare „Terza eta“ u Priboju, do sada je registrovan 31 slučaj inficiranja koronavirusom, a zaraženi su hospitalizovani u Opštoj bolnici u Užicu, prenosi Glas Zapadne Srbije.

09.41 - Milić: Medicinski odgovor samo deo odgovora na pandemiju

Medicinski odgovor je samo jedan deo odgovora na pandemiju, jer je to napor čitave države i državnog aparata, izjavila je danas direktorka beogradskog Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić.

Milić je gostujući na TV Prva konstatovala da zdravstvene politike jesu stvar politike i geopolitike, uprkos mišljenju pojedinih, i izrazila čuđenje što su neki lekari tražili da struka jedina vodi borbu protiv pandemije.

"Ne mogu lekari da sprovode sigurnosne procedure na granicama, u vezi sa karantinom ili da odlučuju o otvaranju i zatvaranju države, o ekonomiji ili da snimaju nastavu onlajn. Pitanje zdravlja je stvar medicine, ali zdravstvena politika kao i upravljanje zdravstvenim sistemom je nešto sasvim drugo", rekla je Milić.

08.59 - Kon: Poboljšana situacija, ali virus će ostati još dugo

Epidemiolog Predrag Kon je rekao danas da su podaci o korona virusu dobri i da ukazuju na poboljšanje situacije, ali je upozorio da je virus i dalje sa nama i da bi trebalo shvatiti da će ostati još dugo.

Ocenio je da je teško da ćemo uopšte stići do nule, kada je reč o broju novozaraženih, i do prekida prvog talasa.

Kon smatra da će biti povećanja brojeva posle određenog popuštanja mera, ali naglašaava da ni u kom slučaju nije dozvoljen rad noćnih klubova, već je samo produženo radno vreme trgovinskim radnjama i kafićima i restoranima koji imaju bašte.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda nad koronavirusom još daleko, poštovanje mera vodi ka završetku epidemije

Izvor: OkRadio.rs, 29.Avg.2020

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 31.207 osoba, a zabeleženo je 709 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba, zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević je apelovala na sve građane da kada...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.