AFRICI PRETI NEJEDNAKOST, NEUHRANJENOST I GLAD: Korona bi mogla da uništi sav progres ove države

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 09:33

AFRICI PRETI NEJEDNAKOST, NEUHRANJENOST I GLAD: Korona bi mogla da uništi sav progres ove države

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš upozorio je da pandemija preti da ugrozi napredak Afrike i da bi milione njenih stanovnika mogla da dovede do siromaštva.

U video poruci za medije o uticaju COVID-19 u Africi, Gutereš je istakao da su afričke države brzo reagovale na pandemiju i da je broj registrovanih slučajeva zaraze manji nego što se očekivalo, kao i da broj umrlih od posledica ove bolesti na čitavom kontinentu iznosi preko 2.500.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takođe dodao je poslednjih godina u Africi zabeležen znatan ekonomski rast, da je zavladala digitalna revolucija i da je postignut dogovor o zoni slobodne trgovine.

Ipak, generalni sekretar UN je upozorio da će pandemija u Africi pogoršati dugogodišnje nejednakosti i problem gladi, neuhranjenosti, kao i sveopšte zdravstveno stanje stanovništva.

Zbog toga je pozvao na međunarodnu akciju u cilju jačanja zdravstvenih sistema u afričkim zemljama, obezbeđivanja zaliha hrane, sprečavanja finansijske krize i pružanja pomoći ekonomiji, očuvanja radnih mesta i podrške obrazovanju, preneo je Asošijeted pres.

Za saniranje ekonomskih i društvenih posledica pandemije biće potrebno više od 200 milijardi dolara, kao i zastoj u otplati dugova, istakao je Gutereš.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Gutereš upozorio da pandemija preti napretku afričkog kontinenta

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2020

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je danas da pandemija koronavirusa preti napretku Afrike, mogla bi da potisne milione Afrikanaca u ekstremno siromaštvo, i pozvao na veću međunarodnu solidarnost s ovim kontinentom...U video poruci objavljenoj prilikom predstavljanja studije "Uticaj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.