Stefanović: Brnjak i Jarinje glavni razlog Kuperove posete

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Brnjak i Jarinje glavni razlog Kuperove posete

Prelazi Branjk i Jarinje jedan su od najvažnijih razloga za dolazak posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Roberta Kupera, izjavio je s šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović.

"Prelazi Brajak i Jarinje će sigurno biti tema sutrašnjeg razgovora, ne treba da je namećemo, to je manje više potpuno jasno, to je jedan od najvažnijih razloga zašto Kuper dolazi u Beograd", kazao je Stefanović .

"Kuperov dolazak će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prilika da razradimo predloge koje smo uputili međunarodnoj zajednici kako da se reši situacija na prelazima", kazao je on.

Prema Stefanovićevim rečima, dolazak posrednika Roberta Kupera je nova prilika da se razgovori o Branjaku i Jarinju iz Brisela nastave i u Beogradu.

"Kuper će sa mnom sigurno o tome razgovarati kao i o perspektivama daljeg dijaloga sa Prištinom o temama koje su ranije bile zakazane - telekomu, električnoj energiji i učešću Prištine u regionalnim inicijativama", kazao je Stefanović.

Šef beogradskog pregovaračkog tima je rekao da je važno da se u tom razgovoru nađe modalitet i rešenje za administrativne prelaze na severu Pokrajine.

"Razgovaraćemo kako da se reši kriza uz vrlo konkretna rešenja i modalite ... ali ne treba očekivati da se rešenje nađe sutra, ovo je proces koji će sada dobiti dodatnu dinamiku", rekao je on.

Stefanović je dodao da će se Kuper sutra sastati sa ministrima Ivicom Dačićem i Goranom Bogdanovićem. "Sa Dačićem će razgovarati oko implemetacije slobode kretanja, a sa Bogdanovićem o situaciji na terenu", dodao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.