Srbi na Brnjaku digli barikadu od dva metra

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na Brnjaku digli barikadu od dva metra

BRNJAK - Srbi u blizini administrativnog prelaza Brnjak na magistralnom putu Ribariće - Zubin Potok nastavili su da bagerom nasipaju zemlju i postavljaju novu barikadu, pošto je Kfor počeo da ih uklanja.

Prelaz Brnjak je tako i dalje u blokadi i dok Srbi postavljaju novu, čija je visina dostigla gotovo dva metra, nemački vojnici Kfora uklanjaju staru barikadu tako što lopatama sklanjaju zemlju s puta.

Ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stare barikade koja se uklanja nalazi se kordon vojnika francuskog Kfora, koji posmatra postavljanje nove barikade.

Situaciju na ovom području vojnici Kfora prate i sa obližnjeg uzvišenja, a kompletnu akciju koja je pokrenuta snimali su kamerama i fotoaparatima.

U blizini barikada nalazi se znatno veći broj Srba nego što je to bilo kada je Kfor počeo akciju uklanjanja.

Nemački i francuski vojnici Kfora preusmeravaju i kontrolišu sva vozila koja iz pravca Zubinog Potoka dolaze na Brnjak zaobilaznim putem koji vodi prema Ribariću, ali i one automobile koji dolaze iz suprotnog pravca na Kosovo.

Srbi i dalje dežuraju na ostalim barikadama na severu Kosova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.