Eksplozija kod Brnjaka, pucnjava u Mitrovici

Izvor: Mondo, 26.Nov.2012, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija kod Brnjaka, pucnjava u Mitrovici

Jaka eksplozija čula se večeras oko 19 sati u blizini administrativnog prelaza Brnjak, a automatsko oružje je "radilo" pola sata kasnije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.

Prema dosadašnjim informacijama nije bilo povređeni ni materijalne štete u jakoj eksploziji kod Brnjaka.

Do eksplozije je došlo. kako Tanjug saznaje, na potezu između punka Tabalije, gde se nalaze pripadnici MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije, i punkta Brnjak na kome se nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i Kosovske policije.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da je policija informisana o večerašnjoj eksploziji.

Hoti je naveo da se eksplozija čula na samom prelazu, ali da još nije ustanovljeno tačno mesto gde je došlo do detonacije.

Portparolo Euleksa Irina Gudeljević u izjavi Tanjugu nije mogla ni da potvrdi, ni da demantuje ovu vest.

Punktovi Tabalije i Brnjak nalaze se na magistralnom putu Ribarić - Zubin potok.

Polsa sata posle te eksplozije nepoznate osobe pucale su iz automatskog oružja u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice a povređenih nije bilo.

Do pucnjave je došlo u nesposrednoj blizini zgrade kancelarije Vlade Srbija za Kosovo i Metohiju i zgrade u kojoj se nalaze pripadnici vatrogasne jedinice.

Prema rečima očevidaca, nepoznata osoba je otvorila vatru iz automatskog oružja u trenutku kada je postavljana albanska nacionalna zastave na jedan od stubova za prenos električne energije.

Pripadnici Kosovske policije su izašli na mesto događa kako bi obavili uviđaj, javlja Tanjugov reporter s lica mesta.

Jedna od ulica u Bošnjačkoj mahali gde je došlo do pucanjave je blokirana za saobraćaj.

Naselja Bošnjačka mahala je jedno od nekoliko multietičnih kvartova u severnom delu Kosovske Mitrovice, u kome pored Srba žive i Albanci.

(MONDO/agencije,foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jaka eksplozija kod Brnjaka, pucnjava u Bošnjačkoj mahali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2012

ZUBIN POTOK, KOSOVSKA MITROVICA -..Jaka eksplozija čula se večeras oko 19 sati u blizini administrativnog prelaza Brnjak, na krajnjem severu Kosova i Metohije, a po dosadašnjim informacijama nije bilo povređeni ni materijalne štete. Pola sata kasnije nepoznate osobe pucale iz automatskog oružja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.