Brnjak delimično otvoren?

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnjak delimično otvoren?

BRNJAK - Pripadnici Kfora uklonili su jutros bodljikavu žicu na administrativnom prelazu Brnjak i smatraju ga otvorenim.

Prelaz Brnjak je od 16. septembra bio u potpunosti zatvoren.

Nemački i francuski vojnici Kfora uklonili su u potpunosti bodljikavu žicu koja se nalazila na ulazu na prelazu 31, ispred kojeg se nalazi barikada od šljunka i zemlje, koju su podigli Srbi reagujući na zatvaranje prelaza.

Pripadnici Kfora izjavili su Tanjugu da je prelaz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od kasno sinoć otvoren za saobraćaj, ali da zbog barikade nije moguće vozilima da prođu.

Bodljikava žica, kako su objasnili, na prelazu je uklonjena u potpunosti u pravcu ka Srbiji, a delimično iz pravca Srbije prema Kosovu.

Pripadnici Kfora i Euleksa kažu da oni smatraju prelaz otvorenim.

Na administrativnom prelazu Brnjak, pored vojnika Kfora nalaze se pripadnici Euleks carine, policije, ali i kosovske carine i policije.

Građani koji su okupljeni u blizini barikada, koji su se zbog kiše sklonili u obližnje objekte, nisu reagiovali na taj potez Kfora.

Mirovne snage, posredstvom radija "Kfor", obaveštavaju građane da je na prelazima uspostavljena carinska kontrola, i da nekomercijalna roba može preko prelaza Jarinje i Brnjak, a akcizna preko Merdara, dok se carinjenje mora vršiti na terminalu u južnoj Mitrovici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.