Vučić: Imali ste poverenje za Brisa Tatona, a sada za Haradinaja nemate?

Izvor: BKTV News, 01.Maj.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Imali ste poverenje za Brisa Tatona, a sada za Haradinaja nemate?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da Srbija nije prekinula diplomatske odnose s Francuskom posle odbijanja zahteva za izručenje Ramuša Haradinaja.

Ipak, on je istakao da neće dozvoliti da neko gazi Srbiju.

"Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni put 90 dana u Francusku", rekao je Vučić novinarima posle obilaska Rudarskog basena Kolubara, Polja D u Medoševcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Vučić je kazao da je njegova molba zvaničnicima i službenicima u ministarstvima Srbije bila da naredna tri meseca ne putuju u Francusku.

FOTO: Tanjug

Istakao je da je jedina odluka Vlade Srbije bila protestna nota Francuskoj, ali da to nije "ništa strašno", jer, kako kaže, Srbija i Hrvatska su prošle godine razmenile dvadesetak nota.

"Kako ste imali poverenje prema srpskom pravosuđu kada je trebalo da se progone krivci za vašeg državljana (Brisa Tatona), a kako danas nemate poverenje u srpsko pravosuđe kada je trebalo da se sudi Ramušu Haradinaju?", upitao je Vučić.

"Večernje novosti" su, u izdanju od subote 29. aprila, prenele da je Vlada Srbije naložila svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji.

Kako su preneli, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.