Ubicama Tatona 240 godina

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Jan.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubicama Tatona 240 godina


Viši sud u Beogradu osudio je četvoricu orgnizatora grupe koja je do smrti tukla francuskog navijača Brisa Tatona na kazne od 30 do 35 godina zatvora, a osmoricu optuženih na kazne od 12 do 14 godina zatvora.
Dvojica optuženih osuđena su na četiri, odnosno pet godina zatvora zbog nasilničkog ponašanja, a Sud je izrekao ukupno 240 godina zatvora za ubistvo Tatona.

Od organizatora Đorđe Prelić osuđen je na 35 godina zatvora, Dejan Puzigaća na 32 godine, a Ivan Grković i Ljubomir Marković na po 30 godina zatvora.
Prelić i Puzigaća su u bekstvu.
Zorić: Tužilaštvo zadovoljno presudom za ubistvo Tatona
Tužilaštvo je zadovoljno presudom kojom su na ukupno 240 godina zatvora osuđeni optuženi za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, izjavio je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Ova presuda je dokaz da je pravda dostižna. Ona je potvrda efikasnosti srpskog pravosuđa, koje je pokazalo da za samo sedam meseci može da se okonča postupak i donese prvostepna presuda u veoma složenom predmetu – rekao je Zorić.
Prema njegovim rečima, presuda je istovremeno i opomena i poruka da ovako nešto nikad više ne bi smelo da se dogodi i da pravna država mora da se suprostavi nasilju i pokaže odlučnost.
Advokat optuženog: Žrtvovano 240 godina mladosti
Postupak protiv okrivljenih za ubistvo Brisa Tatona od samog početka predstavlja „činjenični, pravni i etički nonsens i katastrofu”, ocenila je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac Ivana Grkovića koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog organizovanja napada na francuske navijače prošle godine u Beogradu.

Činjenica je da svi oni koji su izabrani od države i od naroda i plaćeni da otkriju i utvrde istinu, svoj posao nisu obavili. Neko je morao da bude žrtvovan, pa su onda momci i 240 godina njihove mladosti prodati za pare. Prodati su za profesionalno, nezasluženo napredovanje i za očuvanje pozicija i fotelja – rekla je Dobričanin novinarima ispred Palate pravde, posle izricanja presude.

Ona smatra da je presuda, kako je navela, od početka brifovana na pres konferencijama.
Nije me iznenadila, ali mi je žao što ovde ima jako malo pravde i mislim da sa ovakim odlukama i postupcima, ne da nećemo skoro u EU, nego nećemo nikada – smatra Dobričanin Nikodinović.
Porodica Tatona zadovoljna kaznama
Porodica državljanina Francuske Brisa Tatona ocenila je da je presuda optuženima za njegovo ubistvo adekvatna, dok su advokati i roditelji osuđenih složni u oceni da je presuda očekivana, politička i unapred donesena.
Advokat porodice ubijenog navijača fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona, Slobodan Ružić rekao je da porodica Taton smatra da su kazne odgovarajuće, s obzirom na težinu učinjenog žločina.
...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Bez milosti za ubistvo Tatona - 240 GODINA ROBIJE!

Izvor: Press, 25.Jan.2011

Najveće kazne od 35 i 32 godine zatvora izrečene su dvojici optuženih vođa navijača koji su u bekstvu, Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći Viši sud u Beogradu osudio je juče 14 članova navijačke grupe koja je do smrti tukla Francuza Brisa Tatona...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.