U utorak kraj suđenja za Tatona

Izvor: B92, 13.Jan.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U utorak kraj suđenja za Tatona

Beograd -- Završetak suđenja za ubistvo Brisa Tatona očekuje se u utorak, kada bi završne reči trebalo da iznesu svi optuženi i dvojica njihovih advokata.

Danas su završne reči iznosili ostali advokati odbrane.

I trećeg dana iznošenja završnih reči na suđenju za ubistvo Brisa Tatona, advokati odbrane nastavili su da iznose identičnu tezu: da su njihovi klijenti u trenutku napada na francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijače, 17. septembra 2009. godine, bili na Obilićevom vencu, ali da nisu ni takli pokojnog Tatona.

Branilac optuženog Bojana Matijevića, Dušan Simić, tvrdi da tokom suđenja nije iznesen nijedan konkretan dokaz koji optužene dovodi u vezu sa ubistvom francuskog navijača.

"Ja za sada ne vidim nijedan konkretan dokaz kojim će se dokazati da je bilo ko od učesnika u tom događaju, faktički jako teškom događaju, i ubistvu Tatona, učestvovao”, ocenjuje on.

Advokat Momčilo Bulatović, koji brani Dejana Stankovića, rekao je da je optužnica ”jeziva" i oštro napao policiju nazivajući je nesposobnom i nestručnom.

Jelena Stojić, koja po službenoj dužnosti brani Milan Vujovića, kaže da je on završio u bolnici, zbog pritisaka kojima je konstantno bio izložen.

"Vujović Milan nikada nikog nije teretio, već je oba svoja iskaza davao i pričao u svoje ime i nikog prozvao nije. Neko je proturio pogrešnu informaciju zbog koje je Vujović Milan i batine dobijao u CZ-u. Na kraju je zbog svega završio u bolnici", navodi ona.

Roditelji Brisa Tatona ni danas nisu prisustvovali suđenju, jer kako su naveli, ne žele i ne mogu da slušaju detalje odbrane. Oni su prethodno zatražili maksimalne kazne za sve optužene, smatrajući da su svi podjednako krivi.

Tužilaštvo je ranije u završnim rečima zatražilo ”kazne za primer ostalima, kako se nešto slično nikada više ne bi dogodilo".

Svih 15 optuženih navijača Partizana na suđenju za ubistvo Brisa Tatona izneće svoje završne reči u utorak.

Predsednica Sudskog veća u ovom procesu, sudija Mirjana Ilić, očekuje da će se time ovo suđenje i završiti. Ona ima zakonski rok od tri dana, dakle do narednog petka, da odluči o datumu izricanja presude.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.