Tatonovi tužili Srbiju za 300.000 €

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonovi tužili Srbiju za 300.000 €

Beograd -- Porodica Brisa Tatona, koji je na smrt pretučen u Beogradu 2009. godine, podnela je tužbu protiv Republike Srbije, kojom traži odštetu od 300.000 evra.

Preko punomoćnika porodice Taton, tužba protiv Višeg suda u Beograd zapravo je podneta protiv Ministarstva unutrašnjih poslova.

Punomoćnik porodice Taton, advokat Slobodan Ružić, rekao je Tanjugu da je podneo tužbu pošto se Republičko javno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravobranilaštvo u roku od 60 dana nije izjasnilo o mogućnostima za mirno rešenje, odnosno za rešenje sporazumom.

Advokat je precizirao da pravobranilaštvo prema zakonu i nije obavezno da se izjašnjava o mogućim nagodbama za odštetu, ali pošto je odgovor sa te strane izostao, porodica će pokušati da svoje pravo ostvari preko suda.

Tužba je podneta u ime Tatonovih oca, majke i sestre - Alana, Suzan i Veržin.

Bris Taton na smrt je pretučen u centru Beograda na Obilićevom vencu 17. septembra 2009, neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan - Tuluz, koju je kao navijač francuskog tima došao da prati.

Zbog tog zločina su huligani, mahom navijači Partizana, osuđeni na kazne zatvora od četiri do 15 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.