Tatonovi traže 300.000 evra od MUP

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonovi traže 300.000 evra od MUP

Beograd -- Porodica Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, predala Republičkom javnom pravobranilaštvu zahtev za odštetu zbog pretrpljenih duševnih bolova, od 300.000 evra.

"Porodica francuskog navijača traži od MUP-a Srbije 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti zbog pretrpljenih duševnih bolova. Taj predlog danas je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu", kaže za "Blic" Slobodan Ružić, advokat porodice Taton.

Brisa Tatona, francuskog navijača, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubila je grupa navijača fudbalskog kluba Partizan, dok je sedeo u bašti kafića u centru Beograda.

Njegovi roditelji, Suzan i Alen Taton, i sestra Viržin predložili su mirno rešenje spora u kome od države Srbije zahtevaju isplatu nematerijalne štete.

"Porodica Taton nijednog trenutka nije zaboravila pomoć koju su im pružili državni organi Srbije i zahvalni su što su lica koja su učestvovala u ubistvu brzo uhapšena. Bez obzira na sve to, porodica smatra da postoji jasna objektivna odgovornost policije za ubistvo Brisa Tatona, jer bi takvu odgovornost snosila i policija Francuske, da se takav zločin desio u Francuskoj", navodi se u saopštenju poslatom iz kancelarije advokata Ružića.

Porodica Taton se "iskreno nada da neće biti potrebno da se upušta u sudski spor sa Srbijom pred domaćim i međunarodnim sudovima, već da će se na miran način postići sporazum o naknadi štete koju je pretrpela".

"Porodica će naknadu iskoristiti da se smrt njihovog sina i brata nikad ne zaboravi, i nastaviće borbu za iskorenjivanje nasilja sa sportskih proredbi", navodi se u saopštenju advokata Ružića.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica Brisa Tatona traži 300.000 evra odštete od srpske policije

Izvor: Blic, 15.Mar.2012

Porodica francuskog navijača Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, traži 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog danas je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, kaže za "Blic" Slobodan...

Nastavak na Blic...

Porodica Taton traži odštetu od 300.000 evra

Izvor: Politika, 15.Mar.2012

BEOGRAD – Advokat porodice Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog 2009. godine u Beogradu, podneo je danas Republičkom javnom pravobranilaštvu Srbije predlog za mirno rešenje spora, kojim se traži odšteta od 300.000 evra...Advokat Slobodan Ružić rekao je agenciji Beta da je rok za odgovor...

Nastavak na Politika...

Porodica Brisa Tatona od MUP-a traži 300.000 evra

Izvor: Danas, 15.Mar.2012

Porodica Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog juče je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, saopštio je juče zastupnik porodice u Beogradu, advokat Slobodan...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.