Tatonovi roditelji o smrti sina

Izvor: RTS, 30.Sep.2009, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonovi roditelji o smrti sina

Roditelji tragično nastradalog mladića iz Francuske, Alen i Sizan Taton, u intervjuu za list "Depeš di midi" rekli su da je njihov sin poginuo jer se zatekao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Njegove ubice nose obeležja varvarskog nacionalizma, izjavili roditelji.

Francuski mediji i danas opširno izveštavaju o tragičnoj smrti Brisa Tatona. Roditelji mladog Francuza, Alen i Sizan Taton, rekli su u intervjuu za list "Depeš di midi" da je njihov sin poginuo jer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se zatekao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i da njegove ubice nose obeležja varvarskog nacionalizma.

U potresnoj ispovesti za list iz Tuluza, roditelji Brisa Tatona rekli su da je njihov sin uživao u životu i da se sa radošću pripremao za put u Beograd očekujući dobar provod.

Prijateljima je rekao da odlazi bez dresa i zastave na utakmicu i da je u prodavnici u kojoj radi uzeo nekoliko slobodnih dana.

Kad su 17. septembra čuli da su u Beogradu napadnuta dvojica francuskih navijača, nesrećni roditelji nijednog trenutka nisu pomislili da je žrtva njihov sin, sve dok im to veče policija nije zakucala na vrata.

"Bes i tuga su nas preplavili. Razmišljali smo o njegovom putovanju u Beograd, o tome koliko se radovao dok se pripremao za polazak. Bris je voleo život, uživao je u svakom trenutku", rekla je Sizan Taton.

Čim su saznali da im je sin teško povređen, Alen i Sizan došli su u Beograd i bili su kraj njegovog uzglavlja i u trenutku kada je preminuo.

Prenoseći informacije do kojih su došli u Beogradu, rekli su da se na Brisa i njegove prijatelje iz čista mira okomila horda varvara.

"Bris je dobio udarac flašom u glavu i ostao je zaslepljen krvlju koja mu se slivala niz lice. Zasut je udarcima i bačen niz stepenice. Bris je poginuo jer se zatekao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", rekao je mladićev otac.

Prema saznanjima do kojih su došli, Tatonovi roditelji kažu da su Brisa napali nacionalistički ekstremisti koji su nameravali da šire teror tokom "Povorke ponosa".

"Ti ljudi nose obeležja varvarskog nacionalizma. Među jedanaestoricom privedenih zbog napada su i jedan arhitekta, nekoliko studenata prava - deca iz dobrih porodica. Ti divljaci, kojima politički manipulišu ekstremistički protivnici ulaska Srbije u Evropsku uniju, krenuli su u potragu za novim žrtvama, po mogućnosti strancima".

Roditelji su pohvalili osoblje Kliničkog centra Srbije, a francuski list konstatuje da su Srbi zaprepašćeni takvim nasiljem i da su vlasti Srbije i Beograda i rukovodstvo Partizana izrazili saučešće porodici Taton.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.