Taton: Negirali da su na snimku

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Taton": Negirali da su na snimku

Beograd -- Optuženi za učešće u ubistvu Brisa Tatona negirali na suđenju da su oni osobe koje su zabeležene na snimcima sigurnosnih kamera lokala na mestu zločina.

Optuženi Stepa Stepanović rekao je da nije moguće da je jedna od tri osobe koje se vide na snimku, koji je pregledan na suđenju, jer on nema "tako široka ramena".

Kretanje po Obilićevom vencu 17. septembra 2009, između 16 i 18,30 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sati, koje su zabeležile kamere lokala "Identiko" i kladionice "Mocart" negirali su i ostali optuženi.

Tuča "Partizanovih" navijača i navijača francuskog kluba "Tuluz" dogodila se oko 18 časova tog dana, a u napadu Partizanovih navijača teško je povređen Taton, koji je 12 dana kasnije u Kliničkom centru Srbije preminuo od zadobijenih povreda.

Optužnica tereti 15 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, počinili krivično delo teško ubistvo francuskog državljanina, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan - Tuluz.

Suđenje se nastavlja sutra.

Gotovo svi optuženi negirali su da su tukli Tatona, koji je 12 dana posle napada preminuo od posledica prebijanja u Kliničkom centru Srbije.

Državljanin Francuske Bris Taton brutalno je prebijen 17. septembra 2009. godine, u bašti kafea na Obilićevom vencu, u samom centru Beograda.

Grupa od 14 optuženih tereti se za krivično delo teško ubistvo i svi su u pritvoru osim Đorđa Prelića i Dejana Puzigaće, koji su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Pored Prelića i Puzigaće, optuženi su i Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković.

Vladimir Bošković optužen je za pomaganje počiniocima posle izvršenog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.


Do sada je održano nekoliko ročišta u ovom procesu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.