TAJNO IZRUČEN: Organizator ubistva Brisa Tatona stigao Španije!

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jun.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNO IZRUČEN: Organizator ubistva Brisa Tatona stigao Španije!

Vođa navijačke grupe Alkatraz smešten u Centralni zatvor posle nešto više od godinu dana ekstradicionog pritvora u Barseloni.

Đorđe Prelić (29), vođa navijačke grupe Alkatraz - koji je, kao organizator grupe koja je ubila francuskog državljani Brisa Tatona (28), osuđen na 15 godina zatvora - izručen je Srbiji!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Prelić je iz Barselone, gde je bio uhapšen, prebačen avionom i odmah je smešten u ćeliju Centralnog zatvora!
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
- Izručenje Prelića iz Španije izvedeno je u najvećoj tajnosti i za nju je znao mali broj ljudi. On je sve vreme bio pod nadzorom policije, koja ga je i sprovela do pritvora - otkriva izvor Kurira.

Bris Taton je, da podsetimo, brutalno pretučen u centru Beograda 17. septembra 2009. godine, uoči fudbalske utakmice Partizan - Tuluz. Desetak dana kasnije francuski navijač je preminuo u bolnici. Od toga dana Đorđe Prelić je bio u bekstvu, sve dok krajem februara prošle godine nije uhapšen u blizini Barselone.

Kad su mu stavljene lisice na ruke u Španiji, gde je uhapšen zbog ugrožavanja javnog zdravlja, otuđenja vozila i korišćenja lažnih dokumenata, Prelić se, navodno, najpre izjasnio kao državljanin Češke.

Međutim, kad ga je policija privela u stanicu, on je priznao da je državljanin Srbije, u kojoj ima „problem zbog ubistva“. Posle hapšenja Prelića španske vlasti su na osnovu otisaka prstiju potvrdile njegov identitet, a Ministarstvo pravde je zatražilo Prelićevo izručenje Srbiji, pošto je na snazi bila poternica.

Inače, tokom boravka u španskom zatvoru Đorđe Prelić se oglasio u jednom beogradskom dnevniku i odbacio navode da je organizovao Tatonovo ubistvo.

- Savest mi je čista, mirno spavam, a morao sam da pobegnem zbog svakodnevnih pretnji - poručio je tada. Prelić se, prema nezvaničnim informacijama, neko vreme krio u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a potom u Holandiji i Belgiji. Pošto je izručen Srbiji, on ima pravo da traži ponavljanje suđenja.



Izvor Kurir

Osuđen u odsustvu

- Budući da je pred Višim sudom u Beogradu osuđen u odsustvu, on ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje postupka, a odluku o tome donosi krivično vanraspravno veće -
potvrđeno je iz tog suda. Prvostepenom presudom on je bio osuđen na 35 godina, ali je tu kaznu umanjio Apelacioni sud, koji je vođu navijača Alkatraza osudio na 15 godina zatvora.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

TAJNO IZRUČEN: Organizator ubistva Brisa Tatona stigao iz Španije!

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jun.2014

Vođa navijačke grupe Alkatraz smešten u Centralni zatvor posle nešto više od godinu dana ekstradicionog pritvora u Barseloni...Đorđe Prelić (29), vođa navijačke grupe Alkatraz - koji je, kao organizator grupe koja je ubila francuskog državljani Brisa Tatona (28), osuđen na 15 godina zatvora...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.