Suzan Taton: Gledaćemo više unapred

Izvor: B92, 30.Jan.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzan Taton: Gledaćemo više unapred

Beograd -- Suzan Taton, majka pokojnog Brisa Tatona, izjavila je u emisiji "Između redova" B92, da je zadovoljna presudom za ubistvo njenog sina.

Tatonova je rekla da su ona i njen muž Alen, zadovoljni presudom koje je sprsko pravosuđe izreklo huliganima koji su ubili njenog sina Brisa.

Ona je apelovala na medije da, kada god mogu, iznose na videlo postupke huligana i nasilnika koji ugrožavaju i sport i javni život, zato što u jednom trenutku dođe momenat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada od njih više ne možete da živite.

"Suđenje je počelo još u aprilu, trajalo je otprilike devet meseci. I svaki put kada je trebalo da dođemo, mi smo se vraćali tim događajima i loše bismo se osećali. Mislim da ćemo sada gledati malo više unapred. Sigurno će nam ovo doneti nekakav mir”, rekla je Suzan Taton.

"Želeli smo zbog našeg sina da se borimo do kraja. Želela bih da se zahvalim srpskom narodu koji nam je mnogo pomogao i izrazio svoju podršku, posebno na internet stranici koju smo napravili u znak sećanja na našeg sina. Stiglo nam je puno poruka podrške od Srba i to nam posebno znači”, navela je ona.

Tatonova je u razgovoru sa Jugoslavom Ćosićem pričala i o trenutku kada je saznala da joj je sin u bolnici, borbi za njegov život i kada je shvatila da je bitka izgubljena.

Suzan je ispričala i kako su u jednom trenutku dobili paket sa Brisovim stvarima i kako je prva stvar na koju su naišli, kada su paket otvorili, bio "Partizanov" dres, koji je još bio neraspakovan.

"Shvatili smo da je borba izgubljena praktično dan ili dva pred samu njegovu fizičku smrt kada smo sreli jednog profesora koji nam je nekako objasnio da su njihove moći prilično limitirane i da prilično teško može da se izvuče. Nekada ja i moj muž pomislimo, da se kojim slučajem izvukao živ, verovatno da bi ostale jezive posledice", kaže Suzan Taton u razgovoru sa Jugoslavom Ćosićem.

Podsetimo, ubice Brisa Tatona i njihovi pomagači su osuđeni na ukupno 240 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.