Protest zbog presude za Tatona

Izvor: B92, 09.Sep.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog presude za Tatona

Udruženje "Hoćemo istinu", koje čine roditelji navijača osuđenih za ubistvo Francuza Brisa Tatona, održalo je protest u Beogradu.

Oni su protest održali, kako su naveli, zbog "višegodišnjeg sudskog terora" koji se sprovodi protiv njihove dece. Žarko Puzigačha, čiji je sin Dejan odlukom Apelacionog suda osuđen na 14 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona, rekao je za agenciju Beta da je na delu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odugovlačenje postupka koji je "pun neistina i laži".

"Ni posle pet godina ne nazire se odlučnost suda da krene putem istine. Svedoci koji su prvi došli do Tatona i koji su pozvali Hitnu pomoć, ni nakon pet godina nisu uvedeni u postupak, što potvrđuje da se radi o farsi", rekao je Puzigaća.

Prema njegovim rečima, ceo postupak je sproveden pod pritiskom prethodne vlasti u Srbiji.

"Čudi šta sada sprečava sud da uzme u obzir nesumnjive činjenice i dokaze koje je iznela odbrana a koji potvrđuju da niko od osuđenih nije imao kontakt sa Tatonom", kazao je Puzigaća.

On je rekao da roditelji osuđenih za ubistvo Francuza očekuju odluku Apelacionog suda o otvaranju novog postupka, dodajući da zbog privođenja Đorđa Prelića, koga je u junu ove godine Španija izručila Srbiji, sam zakon predviđa ponavljanje postupka.

Petnaestak učesnika protesta, održanog ispred garaže na Obilićevom vencu, u čijoj blizini je 2009. godine stradao navijač iz Francuske, nosilo je transparente na kojima je pisalo "Slučaj Taton-Zašto sud ignoriše svedoke", "Godine obmane, laži, konstrukcije, hoćemo istinu", "Dokaze sakrila policija".

Policija je obezbeđivala skup u centru Beograda koji je protekao bez incidenata.

Francuz Bris Taton pretučen je na Obilićevom vencu uoči fudbalske utakmice izmeÄ‘u Partizana i Tuluza, 17. septembra 2009. godine.

Dvanaest dana kasnije preminuo je u bolnici.

Viši sud u Beogradu osudio je u januaru 2011. godine, 14 navijača Partizana na ukupno 240 godina zatvora zbog učešća u tom krivičnom delu, ali je te kazne smanjio Apelacioni sud, koji ih je pravosnažno osudio na 106 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest rodbine osuđenih za ubistvo Brisa Tatona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014

Udruženje "Hoćemo istinu", koje čine roditelji navijača Partizana, osuđenih za ubistvo Francuza Brisa Tatona 2009. godine, održalo je danas protest u Beogradu zbog, kako su naveli, "višegodišnjeg sudskog terora" koji se sprovodi protiv njihove dece...Žarko Puzigaća, čiji je sin Dejan odlukom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.