Preliću beg plaćali dileri iz Alkatraza

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preliću beg plaćali dileri iz "Alkatraza"

Policija pokreće istragu ko je pomagao ubici Brisa Tatona finansirajući ga dok se krio u Španiji.

Đorđe Prelić, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe “Alkatraz”, osuđen je u odsustvu na 15 godina zatvora zbog organizovanja ubistva francuskog navijača 2009. i preksinoć je izručen iz Barselone. On je nakon zločina pobegao u Španiju, gde se krio sve do 2013, kada je uhapšen zbog krađe automobila.

- Očekujemo da će Prelić sarađivati i otkriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ko mu je pomagao tokom višegodišnjeg bekstva. Verujemo da su ga štitili dileri iz „Alkatraza” koji su ga najpre krili u Beogradu. Zatim je uz pomoć albanske narko-mafije prebačen u Crnu Goru, pa na Kosovo i na kraju u Španiju, gde je nastavio da radi za njih - kažu za „Blic” iz policije.

Prelić je juče iz pritvora doveden u Palatu pravde, gde je saslušan pred krivičnim vanpretresnim većem Višeg suda. Nakon što mu je utvrđen identitet, rekao je da ne želi da daje bilo kakav iskaz, već da bude upućen na izdržavanje kazne.

Pred Višim sudom protiv Prelića se vode još dva postupka: zbog nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Suđenja su prekinuta dok je bio u bekstvu i njihov nastavak je i neizvestan.

- Prelić nije izručen Srbiji zbog ovih postupaka. Zakon nalaže da će mu se suditi samo ako on na to pristane - rekla je portparolka Višeg suda Dušica Ristić.

Advokat: Tražimo novo suđenje

Ivan Bajazit, advokat Đorđa Prelića, rekao je da još nije stigao da razgovara s klijentom, ali da će zasigurno tražiti ponavljanje postupka za ubistvo Tatona, budući da je osuđen u odsustvu. Ukoliko Viši sud uvaži ovaj predlog, velike su šanse da se i ostalim osuđenim omogući novo suđenje, što njihovi branioci takođe zahtevaju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.