Poternica za dvojicom napadača na Tatona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2009, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternica za dvojicom napadača na Tatona

BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu naredio za raspisivanje poternice za dvojicom osumnjičenih za teško ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona koji su još u bekstvu, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Portparolka tog suda Ivana Ramić rekla je Beti da, prema proceduri, po toj naredbi dalje postupa Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je ranije istragu protiv dvojice osumnjičenih za ubistvo Tatona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i doneo rešenje za određenje pritvora. Pritvor je određen zbog toga što su oni u bekstvu i zbog težine krivičnog dela.

Ta dvojica mladića, od ukupno 13 osumnjičenih za umešanost u ubistvo Tatona, nisu se pojavili u četvrtak 8. oktobra pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu.

Utočište u Holandiji

Ministar policije Srbije Ivica Dačić potvrdio je za Pres da je Đorđe Prelić, jedan od osumnjičenih navijača za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, pobegao u Holandiju i da se krije u toj zemlji.

Dvojica izbegla istražnog sudiju

Dvojica od 13 osumnjičenih za umešanost u ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, od kojih je jedan Đorđe Prelić, nisu se juče pojavili pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu i za njima bi mogla da bude raspisana poternica. Ta dvojica, koji su u bekstvu, terete se za teško ubistvo. Za to delo, za koje je predviđena kazna do 40 godina zatvora, osumnjičeno je i preostalih 10 okrivljenih koji se nalaze u pritvoru.

Sa slobode se brani samo jedan iz grupe privedenih zbog napada na Tatona u centru Beograda 17. septembra i on se tertei za pomoć učiniocu posle krivičnog dela.

Kako saznaje beogradski list, policija ispituje i povezanost Prelića sa drogom, kao i njegove veze sa narko-dilerima, protiv kojih se već vode postupci za organizovani kriminal, pa bi njegov predmet moglo da preuzme Specijalno tužilaštvo.

Dačić kaže da MUP ima pouzdan podatak da se Prelić krije u Holandiji.

"Prema svim dosadašnjim operativnim podacima, Prelić se krije u Holandiji. On odranije ima dosije u policiji, a bio je i osuđivan", rekao je Dačić, napominjući da je reč o jednom od poznatijih narko-dilera u Beogradu.

Nije mogao sam

"Mi ujedno pokušavamo da utvrdimo na koji je način pobegao iz Srbije, ko su mu bili pomagači, pošto to nije mogao da uradi sam", dodao je Dačić.

Pored Prelića, napomenuo je Dačić, policija intenzivno traga i za drugim osumnjičenim koji je u bekstvu, Dejanom Puzigaćom, koji je takođe bio osuđivan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.