Osećam krivicu što sam živ

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osećam krivicu što sam živ

TULUZ/BEOGRAD - Serž, jedan od mladih Francuza koji je bio u bašti kafića „Ajriš pab“ na Obilićevom vencu kada je teško povređen Bris Taton (28), u intervjuu za list La depeš, rekao je da tri nedelje posle napada i dalje oseća krivicu - zbog toga što je živ.

Serž, čije prezime list ne navodi, ima 28 godina, isto kao i Taton. Tog 17. septembra zaledio se u stolici u kojoj je sedeo „tokom divljačkog napada koji je odneo život njegovog druga“.

Smrt >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ganula srpski narod

Dušan Bataković, ambasador Srbije u Francuskoj: Smrt Brisa Tatona duboko je ganula srpski narod. Taj nasilni čin narušio je tradicionalno gostoprimstvo naše zemlje. Predsednik Tadić je obećao primerene sankcije za počinioce ovog strašnog zločina.

Kristof Revo, golman FK Tuluz do 2000. do 2006. godine: Potpuno mi se činilo normalnim da dođem. Brisa sam redovno viđao dok sam bio u klubu. Svi su ga voleli, činio je jako dobar posao za navijače.

Eli Bo, nekadašnji trener TFC: Toliko je emocionalno i dirljivo da nema reči. Treba sprečiti nasilje.

Gari i Manu, mladi navijači TFC: Došli smo da podržimo porodicu i da odamo poštu Brisu. Šokirani smo njegovom smrću.

Martin Malvi, predsednik regionalne skupštine: Tu smo da iskažemo naše simpatije porodici i prijateljima Brisa Tatona. I da iskažemo protivljenje nasilju koje je uzelo maha u našem društvu.

Pjer Koen, gradonačelnik Tuluza: Brisova smrt posledica je bespotrebnog nasilja koje postoji u svetu fudbala. Podseća nas na neophodnost edukacije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.