Odložen glavni pretres za ubistvo Tatona

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen glavni pretres za ubistvo Tatona

Glavni pretres u ponovljenom suđenju navijaču kluba "Partizan" Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona odložen je u Višem sudu u Beogradu, jer se nijedan od svedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april.
Sudija Olivera Pajić kazala je da će na sledeće ročište biti pozvana dva zaštićena svedoka, kao i Igor Dimitrijević, Aleksandar Banjac, Svetlana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bubanja Bjelić, Predrag Simić, Slobodan Čenić i Dejan Jović.
Ona je navela da je svedok koji je trebalo da bude saslušan danas Aleksandar Jakovljević odjavljen sa adrese u Obrenovcu i da nakon toga više nigde nije prijavljen, kao i da je drugi svedok, Žarko Miletić, dao pogrešne podatke tokom iskaza u policiji.
Advokat odbrane Dragoslav Ognjanović tražio je da sa sledećeg ročišta zbog dva zaštićena svedoka bude isključena javnost kako bi svedoci "mogli da budu u sudnici i da advokati i sudsko veće vide njihovu mimiku dok svedoče", na šta je sudija Pajić odgovorila da će razmisliti o tome.
Odlučeno je i da će 13. i 14. juna biti pozvani veštaci. Na prethodnom ročištu, Prelić je kazao da nema nikakve veze sa smrću Tatona, da ga nikada nije video, niti da je znao da je u Beogradu i dodao da ne razume optužnicu, kao i da je jedino tačno da je toga dana, 17. septembra 2009. godine, bio na Obilićevom vencu na kome se incident dogodio.
Suđenje je dva puta odlagano. Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio novo suđenje.
Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osuđenih za ubistvo. Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora.
Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice "Partizana" i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača "Partizana". On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odložen glavni pretres za ubistvo Tatona

Izvor: B92, 14.Apr.2016

Beograd -- Glavni pretres u ponovljenom suđenju navijaču kluba "Partizan" Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona odložen je u Višem sudu u Beogradu...Pretres je odložen jer se nijedan od svedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april...Sudija Olivera Pajić kazala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.